Home > beauty > Masajul cu șerpi – o metodă de relaxare sau o formă de auto-tortură?

Masajul cu șerpi – o metodă de relaxare sau o formă de auto-tortură?

Masajul cu șerpi

Dacă masajul clasic nu ți se mai pare deloc atractiv, te invităm să încerci o nouă tehnic[ foarte populară în centrele spa din străinătate: masajul cu șerpi. Mai multe saloane și centre spa din Europa și America au importat această tehnică de masaj întâlnită prin Indonezia şi alte locuri exotice.

Încă din antichitate, șerpii sunt asociaţi cu vindecarea. Şerpii inofensivi erau lăsaţi să se plimbe liberi printre bolnavi, în templele greceşti şi romane, pentru că se credea că ajută la vindecare. De aceea, multe centre spa folosesc șerpi neveninoși, cum sunt boa și pitonii. Aceștia sunt adevărați maeștri în arta masajului și provoacă senzații de neuitat atunci când se află pe pielea clientului. Să nu uităm însă și de beneficiile pe care le aduce sănătății.

Masajul cu șerpi tonifică și stimulează nervul vag, care eliberea endorfinele și oxitocina, hormonii care dau o stare de bine. Se mai crede că masajele cu șerpi reduc tensiunea arterială și anxietate și îmbunătățesc fluxul sanguin reducând astfel apariția bolilor cardiace.

De asemenea, șerpii nu doar oferă un masaj intens, pe care un terapeut nu l-ar putea realiza, dar provoacă și un val de adrenalină, declanșat de frică, care ar putea ajuta la stimularea metabolismului. Pentru masarea zonelor mari se folosesc reptile mai mari, în vreme ce șerpii mici sunt folosiți pentru masarea feței sau brațelor.

Articole asemanatoare
4 motive pentru care ar trebui să alegi un scaun de masaj
De ce sa alegi cateva minute de relaxare pe scaunul de masaj si nu masajul la profesionisti?
Trei moduri in care sa te rasfeti
Cum sa alegi fotoliul de masaj potrivit pentru tine

Comenteaza acest articol

Masajul cu șerpi – o metodă de relaxare sau o formă de auto-tortură?

by Andreea Damian   1 min
0