Tabu
Image default
BEAUTY

Masajul cu șerpi – o metodă de relaxare sau o formă de auto-tortură?

Dacă masajul clasic nu ți se mai pare deloc atractiv, te invităm să încerci o nouă tehnic[ foarte populară în centrele spa din străinătate: masajul cu șerpi. Mai multe saloane și centre spa din Europa și America au importat această tehnică de masaj întâlnită prin Indonezia şi alte locuri exotice.

Încă din antichitate, șerpii sunt asociaţi cu vindecarea. Şerpii inofensivi erau lăsaţi să se plimbe liberi printre bolnavi, în templele greceşti şi romane, pentru că se credea că ajută la vindecare. De aceea, multe centre spa folosesc șerpi neveninoși, cum sunt boa și pitonii. Aceștia sunt adevărați maeștri în arta masajului și provoacă senzații de neuitat atunci când se află pe pielea clientului. Să nu uităm însă și de beneficiile pe care le aduce sănătății.

Masajul cu șerpi tonifică și stimulează nervul vag, care eliberea endorfinele și oxitocina, hormonii care dau o stare de bine. Se mai crede că masajele cu șerpi reduc tensiunea arterială și anxietate și îmbunătățesc fluxul sanguin reducând astfel apariția bolilor cardiace.

De asemenea, șerpii nu doar oferă un masaj intens, pe care un terapeut nu l-ar putea realiza, dar provoacă și un val de adrenalină, declanșat de frică, care ar putea ajuta la stimularea metabolismului. Pentru masarea zonelor mari se folosesc reptile mai mari, în vreme ce șerpii mici sunt folosiți pentru masarea feței sau brațelor.

ARTICOLE SIMILARE

Cum s-au antrenat fizic cei de la Depeche Mode pentru concert

Anda Adam a slabit noua kilograme in doua saptamani!

Cum să vă adaptați rutina de frumusețe la diferitele faze ale lunii

Andreea Damian

E mai “tunata” decat Bianca! Ce interventii si-a facut Nicoleta Luciu

Cele 6 mari tendințe pentru păr în această iarnă

Andreea Damian

De la cine are vanatai sub ochi LAVINIA, iubita lui BANICA JR?

Scrie un comentariu