Tabu
Image default
BEAUTY

Masca de față cu usturoi. Rezultatele sunt incredibile

Usturoiul este considerat mâncare, adfrodiziac, medicament, amulet pentru a ține strigoii departe. Acesta conține săruri minerale, complexul de vitamine A, B, PP, C și două substanțe specifice, cu efecte antibiotice. Are efecte terapeutice, dar și cosmetice, datorită proprietăților antibacteriene și antiseptice. De aceea, usturoiul a fost inclus de cosmeticieni în tratamentele de înfrumusețare.

Usturoiul elimină infecţiile pielii şi poate fi folosit pentru acnee şi iritaţii. Tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă dintr-un căţel de usturoi şi să aplici pe zona afectată.

Lasă câteva minute să acţioneze şi, ulterior, îndepărtează cu apă căldută. Dacă nu ai probleme cu tenul, ci ai acnee decât în unele perioade ale lunii, e suficient să aplici o mască de față cu usturoi şi efectele vor apărea din prima zi.

Vloggerița Farah Dhuka a descoperit că usturoiul a scăpat-o de acnee instantaneu. Aceasta a postat pe Instagram un tutorial pentru a demonstra că tratamentul nu dă greș.

https://www.instagram.com/p/BD4VpvlI0UG/

Alte indicații terapeutice ale usturoiului

Consumat ca atare, tinctură sau pulbere, usturoiul este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, afecțiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronșită cronică, astm, tuse, febră, hipertensiune, hipercolesterolemie, infecții bacteriene, artroza, paraziți intestinali, gută, meteorism abdominal, gastrite, diabet și tulburări de ritm cardiac.

În afecțiuni externe se pot pune cataplasme cu usturoi sau comprese cu sirop din usturoi pentru tratarea picioarelor la atleți, candidozei vaginale, acneei, arsurilor, ulcerațiilor cutanate, abceselor tegumentare sau a verucilor.

ARTICOLE SIMILARE

Culoare de star

realitatea

Ora de catifea

realitatea

Ecografia pe unghii, suvenir îndrăzneț pentru gravide

Andreea Damian

Andreea Tonciu, cu nasul lui Michael Jackson!

Milenarii, o generație deja dependentă de medicina estetică

Andreea Damian

Cum să-ți faci o manichiură franțuzească atunci când nu ai timp. Truc viral pe TikTok

Andreea Damian

1 comentariu

Mască din usturoi pentru față. Rezultatul este fabulos – Stiri 5 February 2020 at 14:46

[…] Citește mai multe pe tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu