Home > beauty > Masca de față cu usturoi. Rezultatele sunt incredibile

Masca de față cu usturoi. Rezultatele sunt incredibile

usturoi

Usturoiul este considerat mâncare, adfrodiziac, medicament, amulet pentru a ține strigoii departe. Acesta conține săruri minerale, complexul de vitamine A, B, PP, C și două substanțe specifice, cu efecte antibiotice. Are efecte terapeutice, dar și cosmetice, datorită proprietăților antibacteriene și antiseptice. De aceea, usturoiul a fost inclus de cosmeticieni în tratamentele de înfrumusețare.

Usturoiul elimină infecţiile pielii şi poate fi folosit pentru acnee şi iritaţii. Tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă dintr-un căţel de usturoi şi să aplici pe zona afectată.

Lasă câteva minute să acţioneze şi, ulterior, îndepărtează cu apă căldută. Dacă nu ai probleme cu tenul, ci ai acnee decât în unele perioade ale lunii, e suficient să aplici o mască de față cu usturoi şi efectele vor apărea din prima zi.

Vloggerița Farah Dhuka a descoperit că usturoiul a scăpat-o de acnee instantaneu. Aceasta a postat pe Instagram un tutorial pentru a demonstra că tratamentul nu dă greș.

https://www.instagram.com/p/BD4VpvlI0UG/

Alte indicații terapeutice ale usturoiului

Consumat ca atare, tinctură sau pulbere, usturoiul este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, afecțiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronșită cronică, astm, tuse, febră, hipertensiune, hipercolesterolemie, infecții bacteriene, artroza, paraziți intestinali, gută, meteorism abdominal, gastrite, diabet și tulburări de ritm cardiac.

În afecțiuni externe se pot pune cataplasme cu usturoi sau comprese cu sirop din usturoi pentru tratarea picioarelor la atleți, candidozei vaginale, acneei, arsurilor, ulcerațiilor cutanate, abceselor tegumentare sau a verucilor.

Articole asemanatoare
măștile
Măștile cosmetice din hârtie sunt „noile paie de plastic”
usturoi
Ce pericol le pândește pe femeile care folosesc usturoi în zona intimă
usturoi
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci usturoi în fiecare zi. Ai fi bănuit?
mască de față
Ce mască de față ți se potrivește în funcție de tipul de ten

Comenteaza acest articol

Masca de față cu usturoi. Rezultatele sunt incredibile

by Andreea Damian   1 min
0