Tabu
Image default
lifestyle

Masculinitatea prin etapele vieții

Copilăria este poate una dintre cele mai importante etape  care marchează fizic si psihic ființa umană. Hormonii masculini sunt cei care influențează dezvoltarea baiețiilor, influențând masculinitatea fiecaruia, la fel ca și educația primită.

 

Cele două sexe (feminin și masculin) au avut mereu controverse. Dacă reușim să conștientizăm că TOTI suntem ființe umane, eliminând definiția bărbat/femeie, poate acceptăm că deținem un anume potențial sexual într-o măsură egală.

 

Am văzut o mulțime de bărbați care au adoptat o poziție mai sensibilă, cu totul diferită de atributele masculine clasice, păstrând în același timp acel tip de masculinitate ce definește un barbat. 

 Sper că mentalitatea în schimbare va permite barbatului să devină exact ce dorește să fie în realitate și nu un actor al rolurilor predefinite.

 

Hofstede a definit masculinitatea ca un nivel în care valorile dominante din societate aduc o accentuare în susținerea și dobândirea banilor,  în timp ce feminitatea este axată pe relațiile dintre oameni și grija pentru aceștia.

 

 

În trecut femeile erau cele care acordau o mare importanța aspectului fizic. Astăzi bărbații stau cot la cot cu femeia în fața oglinzii, masculii trebuie să aibe pielea fină, aproape de perfecțiune și de ce nu, să acorde o mai mare atenție celebrelor pătrățele de pe abdomen.  Åži aici o parte din imbold a fost femeia, care a dorit cât mai mult ca bărbatul de lângă ea să se apropie cât de cât de un anume ideal, ca imagine și prezență.

 

 

Hainele pe care le purtăm arată o oarecare amprentă  a masculinitații. Îmbracămintea unisex produce confuzii și de fiecare dată când ne atingem de diferențele de gen, suportăm consecințe, chiar dacă uneori insesizabile.

 

Charles Winick- “Imaginea de azi a barbatului și a femeii a devenit ajustabilă, întărind confuzia dintre masculinitate și feminitate. Hainele adâncesc conflictul intern și confuzia rolurilor”. 

ARTICOLE SIMILARE

Amy Winehouse este la un pas de moarte

realitatea

Hurts – Wonderful Life

realitatea

Castigatoarea de la Miss Bunicuta! Cea mai tanara concurenta avea 46 de ani!

Fundul Adelei Popescu, analizat de Radu Banciu! Vezi ce a spus jurnalistul despre posteriorul actritei

Brad Pitt, singurul bărbat care refuză să o ia de nevastă pe Angelina Jolie

realitatea

EXTINS: bijuterie contemporană la Cărturești

realitatea

Scrie un comentariu