Home > Fashion > Măști anti-poluare la modă. Încercarea de a face ca ceva „oribil” să pară mai atrăgător

Măști anti-poluare la modă. Încercarea de a face ca ceva „oribil” să pară mai atrăgător

măști

Producătorul Meo și designerul de modă din Noua Zeelandă Karen Walker au colaborat la aceste măști de față reutilizabile cu filtre de aer. Husele pot fi schimbate în funcție de ținuta purtătorului.

Pe măsură ce calitatea aerului din Australia a scăzut, cererea pentru măști anti-poluare reutilizabile, eficiente și la modă a crescut. Trei tineri din Sidney au fondat o companie AusAir, care a realizat măști anti-poluare de înaltă calitate, cu filtre infuzate cu plante (precum eucalipt și lavandă tasmaniană). Măștile AusAir se vând în nuanțe de roz prăfuit, negru și gri.

Întrucât incendiile continuă să facă ravagii pe coastele estice și sudice ale Australiei, în toate orașele s-au înregistrat valori periculoase ale calității aerului. Fumul ar fi închis afacerile și ar fi anulat evenimentele majore și i-a determinat pe medici să avertizeze populația asupra consecințelor durabile asupra sănătății. Există o cerere uriașă pentru măști cu filtru, iar unii consumatori caută o soluție mai confortabilă, mai durabilă și mai elegantă. Masca nu mai reprezintă un moft. Este un accesoriu, spun tinerii australieni (care au mers după modelul chinezilor), indispensabil, așa cum este umbrela sau rujul în poșetă.

Nina Griffee, directorul la Cambridge Mask Co, explică că o gamă largă de culori nu înseamnă crearea unui produs „la modă”. Ea spune că măștile de față cu filtru de particule fine pot arăta destul de utilitare, dar „prin adăugarea de culoare poți convinge un copil de cinci ani să poarte o mască.” Măștile au fost create inițial pentru locuitorii din orașele foarte poluate. Este frumos dacă porți o mască ce se potrivește cu ținuta.

Meo, un producător de măști anti-poluare din Noua Zeelandă, are o ofertă deosebit de îndrăzneață. Aceștia au colaborat cu unul dintre cei mai mari designeri din Noua Zeelandă, Karen Walker, la o gamă de măști de aer care au husele interschimbabile, cu diferite imprimeuri.

Sfaturi despre cum să porți corect o mască

  • Trebuie să ți se potrivească – Acordă o atenție deosebită acestui aspect, deoarece dacă masca nu se etanșează corect pe față, nu te va proteja împotriva particulelor fine și nu va fi confortabilă
  • Poart-o mai strâns – Este mai confortabil când masca este mai strânsă
  • Evită să te rujezi
  • Păstreaz-o curată
  • Poart-o cu o pereche de ochelari de soare cu rame mici – măștile bune tind să stea destul de sus pe podul nasului, ceea ce face ca ochelarii de soare mai mari să fie incomozi de purtat
  • Zâmbește cu ochii
Articole asemanatoare
măști
Cum să eviți iritațiile pielii produse de purtarea măștilor de protecție
Influencerele au stârnit furie după ce au transformat măștile medicale într-o tendință inutilă
măști
O studentă coase gratuit măşti transparente speciale pentru persoanele surde
măști
Afacerile cu măști artizanale de pânză, în floare pe Facebook. De ce specialiștii nu recomandă aceste produse

Comenteaza acest articol

Măști anti-poluare la modă. Încercarea de a face ca ceva „oribil” să pară mai atrăgător

by Andreea Damian   2 min
0