Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Măștile cosmetice cu cărbune considerate rasiste

Măștile cosmetice cu cărbune purifică și eliberează porii în profunzime. În ciuda tuturor beneficiilor pe care acestea le oferă tenului, ar putea fi interzise în viitorul apropiat. De ce? Mai mulţi internauţi consideră produsul cosmetic drept rasist. Aceştia spun că măştile de cărbune satirizează persoanele de culoare.

Masca de față cu cărbune este mai eficientă decât argila, fiind ușor-ușor înlocuită în tratamentele cosmetice. Masca neagră detoxifiantă cu cărbune asigură proprietăți de absorbție, purificare și detoxifiere. Cărbune vegetal activ este obținut din coaja nucilor de cocos. Este un ingredient cosmetic puternic purifiant al pielii având o mare putere de adsorbție a impuritatilor, prafului sau a oricărei substanțe poluante de pe suprafața pielii. Un ingredient de nelipsit în măștile destinate purifierii tenului.

Cu toate acestea, nu toată lumea a fost convinsă de aceste proprietăți minune. Disputa a început pe Twitter, iar spiritele s-au încins imediat. „Rasismul este atât de subtil când poți promova „blackface” ani de zile sub o mască pentru pori și să nu fie verificată”, a scris un utilizator Twitter. Altcineva spune că actul de a-ți pune o mască neagră pe chip doar pentru a obține un ten fără cusur este rasist. Unii au recunoscut că nu mai utilizează măști cosmetice cu cărbune, deoarece îi face să se simtă incomod. „Am cumpărat o dată o mască de față cu extract cărbune, m-am uitat în oglindă și mă simțea ca un rasist așa că m-am spălat imediat”, a dezvăluit un internaut.

https://twitter.com/nicole_p_oliver/status/1094958440936628224

E adevărat, „blackface” are rădăcini rasiste, fiind folosită în secolul XIX în teatru: actori albi, machiați prost, jucau și caricaturizau personaje de culoare. Dar unii consideră ridicole afirmațiile potrivit cărora măștile cosmetice cu cărbune ar fi rasiste, ba din contră, nu e deloc ofensator să-ți îngrijești pielea cu o mască neagră.

Fotbalist acuzat de rasism după ce s-a vopsit negru pe față

Antoine Griezmann, atacantul francez al lui Atletico Madrid, s-a deghizat într-un jucător al faimoasei Harlem Globetrotters. Acesta a vrut să facă o glumă pe Instagram dar „blackface” a provocat un scandal pe rețelele de socializare.

Antoine Griezmann

Fotbalistul și-a pus un costum cu dungi și stele, faimos în anii ’80, s-a vopsit pe față în negru și și-a pus o perucă. Din păcate a fost aspru criticat și și-a cerut scuze: „Recunosc, a fost o greșeală din partea mea. Îmi cer scuze, dacă am rănit pe cineva”, apoi a șters postarea.

Moda blackface, trendul care creează controverse la început de 2019

Katy Perry a fost acuzată de rasism pentru două perechi de încălțăminte al căror model amintește de machiajul blackface, prin care erau ridiculizate persoanele de culoare în prima jumătate a  secolului al XX-lea.

Și Gucci a primit critici pentru puloverul cu buze roșii pe care l-a creat, dar pe care l-a retras de pe piață cu scuze publice.

În decembrie Prada a scos o serie de accesorii în formă de maimuțe cu buze roșii, care au fost repede retrase de pe piață din cauza asemănării cu machiajul blackface.

ARTICOLE SIMILARE

Nu mai arunca apa de orez! Are beneficii nebănuite pentru păr

Andreea Damian

Laura Cosoi, în doliu! Tatăl ei a murit de COVID-19

Andreea Damian

Regina Elisabeta a Marii Britanii e bolnavă? Are mâna plină de vânătăi

Andreea Damian

Gala Premiilor Gopo, LIVE, online. Unde poți vedea în direct decernarea „Oscarurilor românești”

Andreea Damian

Blackpink e prima trupă K-pop care s-a alăturat clubului celor cu miliarde de vizualizări pe YouTube

realitatea

Decizie istorică la Casa Regală. Palatul Buckingham a făcut anunțul pentru Harry și Meghan

Andreea Damian

2 comentarii

Brigitta 22 February 2019 at 14:29

Asteptam sa fie blamat/contestat/judecat,CARBUNELE pentru ca,e negru!?Sau,mai bine,BEZNA MINTILOR care,chiar e intunecata.

Răspunde
Adriana 27 February 2019 at 10:32

Interesant articolul, multumesc pentru informatie, chiar nu stiam.

Răspunde

Scrie un comentariu