Home > Agenda > Matt Damon a refuzat un rol uriaș care i-ar fi adus 250 de milioane de dolari

Matt Damon a refuzat un rol uriaș care i-ar fi adus 250 de milioane de dolari

Matt Damon

Matt Damon a dezvăluit că a refuzat să joace rolul principal din „Avatar”. James Cameron l-a vrut special pe el în rolul lui Jake Sully dar acesta nu a putut onora oferta din cauza unei suprapuneri în programul său de lucru. Actorul a ratat astfel ocazia să câștige 250 de milioane de dolari.

„James Cameron mi-a oferit un rol în «Avatar» şi mi-a spus: «Ascultă, nu am nevoie de nimeni. Nu am nevoie de un nume pentru proiect, de un actor celebru. Dacă nu accepţi, voi găsi un actor necunoscut şi îi voi oferi lui rolul, pentru că filmul chiar nu are nevoie de tine. Totuşi, dacă accepţi, îţi voi oferi 10 procente din profit»”, a declarat actorul într-un interviu pentru revista pentru bărbaţi GQ.

James Cameron i-a oferit apoi rolul lui Sam Worthington, de 43 de ani.

Cel mai mare regret al său nu este însă faptul că a pierdut suma de bani uriașă, ci faptul că a ratat șansa de a lucra cu celebrul regizor.

Nu am putut face filmul cu Cameron, pentru că asta ar fi însemnat să le cauzez probleme lui Paul Greengrass și colegilor mei din The Bourne Ultimatum. Însă Cameron mi-a spus în cursul acelei conversații: <<Uite ce este, eu am făcut până acum șase filme>>. Atunci mi-am dat seama. Nu a făcut multe filme, dar acelea pe care le-a scos sunt sunt super cunoscute. Iar lucrul acesta înseamnă deja că a făcut mai mult… Am înțeles atunci că dacă spun nu ratez practic șansa de a mai lucra cu el vreodată. Pentru mine, faptul că am spus nu fost greu de acceptat și încă este”, a explicat actorul în vârstă de 48 de ani.

Lansat în cinema în 2009, Avatar a generat la nivel mondial peste 2,7 miliarde de dolari, fiind aproape 10 ani filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Între timp a fost depășit de Avengers: Endgame (2,79 de miliarde de  dolari).

 

Articole asemanatoare
Avatar 2 și 3: James Cameron nu este sigur dacă lumea își dorește să vadă continuările
Avengers
Avengers: Endgame a detronat Avatar și devine filmul cu cele mai mari încasări din istorie
James Cameron a terminat filmările principale pentru două dintre filmele care continuă Avatar
Vedete nascute pe 8 octombrie!

Matt Damon a refuzat un rol uriaș care i-ar fi adus 250 de milioane de dolari

by Andreea Damian   1 min
2