Tabu
HEALTH Slider

Medicii sunt îngrijorați: o boală produsă de un gândac provoacă infarct

boala

Boala Chagas, denumită de către experţi „noua SIDA a Americilor”, poate duce la explozia inimii. Ea este produsă de insectele specia Triatome, care se hrănesc cu sânge. Aceste insecte introduc un parazit numit Trypanosoma cruzi în sângele persoanei muşcate.

Boala are două faze, una acută şi alta severă. Simptomele precum constipaţia, durerile abdominale şi problemele digestive apar în faza severă. Parazitul poate ajunge în cele din urmă la inimă, unde trăieşte şi se multiplică. Chagas se răspândeşte foarte uşor prin transfuziile de sânge sau, mai rar întâlnit, de la mamă la copil.

Parazitul, Trypanosoma cruzi, este deosebit de periculos nu numai pentru că poate provoca accidente vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă și boli de inimă, dar mai ales pentru că mulți oameni nu prezintă simptome ale acestei boli atunci când tratamentul ar da roade. Mulți oameni nu știu că au contractat această boală până când ajung în faza cronică, provocând probleme cum ar fi aritmie cardiacă, infarct și alte probleme de inimă care pun viața în pericol.

Acest ucișag tăcut s-a răspândit foarte mult din cauza migrației populației și este asemănător cu SIDA – greu de detectat şi pot dura ani până ca simptomele să îşi facă apariţia.

Potrivit ultimelor rapoarte, transmise în 2017 de forumurile de sănătate publică, aproximativ 8 milioane de oameni din întreaga lume suferă de această boală, cele mai multe cazuri înregistrându-se în Bolivia, Mexic, Columbia şi America Centrală, dar și în Statele Unite (circa 300.000 de cazuri au fost raportate).

Descoperită devreme, boala este vindecată cu un tratament de trei luni, dar de cele mai multe ori, din cauza perioadei de incubare şi a costurilor medicamentelor, ea nu este tratată.

 

ARTICOLE SIMILARE

Jennifer Lopez lansează o linie de produse pentru îngrijirea pielii

Andreea Damian

Liam Neeson și povestea cutremurătoarea a morții soției sale

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu corpul tău când înoți de 3 ori pe săptămână

Andreea Damian

The Cranberries aduce un omagiu lui Dolores O’Riordan și lansează ultimul album cu ea

Andreea Damian

Ziua Brâncuși, marcată cu proiecții: statul n-a avut bani de asigurare pentru „Cumințenia Pământului”

Andreea Damian

Prințul Harry și Meghan Markle au fost eliminați din familia regală de la Muzeul Tussauds Londra

realitatea

Scrie un comentariu