Tabu
CULTURESlider

Mega Mall ⎥ Mega Expoziția Mini Mașinilor

Între 8 și 28 martie, la Mega Mall puteți admira cele mai simpatice mini mașini retro într-o MEGA expoziție!

Mega Expoziția Mini Mașinilor reunește 12 dintre cele mai simpatice automobile retro de dimensiuni reduse din întreaga lume precum Volkswagen Beetle, Fiat 500, ROVER Mini și chiar Dacia Lăstun sau Trabant. 

Acestea sunt simbolurile unei perioade în care resursele limitate au stimulat creativitatea oamenilor de a găsi soluții prin care să obțină maximum de beneficii cu investiții minime. 

Atmosfera nostalgică va fi completată de tablouri ale mașinilor pictate în cafea de Adrian Mitea (The Coffee Artist). Artistul a ilustrat automobilele în spații din arhitectura Mega Mall, imaginate în contextul anilor 1950.

Curiozități despree mini mașinile expuse

  • Contrar credinței populare, caroseria Trabantului nu era fabricată din carton, ci dintr-un material numit Duroplast, realizat din reziduuri de bumbac și rășini din fenol. Mai mult decât atât, unele exemplare de Dacia 500 „Lăstun”, produse între 1987 și 1991 la Timișoara, aveau o calitate atât de scăzută încât se defectau imediat după ce ieșeau din fabrică. 
  • BMW Isetta, care se regăsește printre exponate, putea fi condusă cu permis de motocicletă în anumite țări. De aceea, avea în spate o singură roată, fără posibilitatea de a merge și în marșarier. 
  • Una dintre cerințele de proiectare pentru Citroën 2CV, mica mașină care poate fi admirată și în celebrul film „Jandarmul din Saint Tropez”, a fost să poată transporta un coș de ouă pe drumurile neasfaltate, fără ca acestea să se spargă. 
  • O marcă îndrăgită de toată lumea, Mini s-a remarcat în sporturile cu motor, unde s-a impus în fața unor mașini mult mai puternice. De exemplu, în timpul Raliului de la Monte Carlo din 1964, 1965 și 1967, Mini a depășit modele precum Lancia Fulvia HF, Porsche 911, Renault 8 Gordini sau Mercedes-Benz 300SE.

 Toate aceste mașini și multe altele, alături de reprezentările lor în cafea, pot fi descoperite până pe 28 martie la Mega Mall. 

ARTICOLE SIMILARE

Ce evenimente au loc în weekendul 3-5 iunie prin București

Andreea Damian

Creeaza-ti anul 2015 cu Nicoleta Svarlefus!

Andreea Bălan și Tiberiu Argint s-au despărțit în mare secret. Abia acum s-au aflat motivele

Andreea Damian

Adela Popescu și Radu Vâlcan, prima fotografie în formulă de patru

Andreea Damian

Filarmonica din Viena ⎥ Aplauze virtuale la concertul de Anul Nou

Ciocîrlan

Două divorțuri la Casa Regală în numai o săptămână. Regina e în stare de șoc!

Andreea Damian

Scrie un comentariu