Tabu
LIFESTYLE

Mega-schimbări de la 1 iulie – scumpiri în lanț

Luna iulie a venit cu scumpiri la pompă. De luni vom plăti cu 20 de lei mai mult pentru un plin la mașină.

Majorarea prețurilor la carburanți va duce la scumpirea altor produse și servicii, spun economiștii, mai ales că, tot de astăzi, se majorează și salariul minim pe economie.

Și tot de la întâi iulie, se schimbă taxarea celor care nu-și declară veniturile la ANAF. Cei prinși de inspectori vor fi taxați cu 70%, în loc de 16%, cât este acum.

Este o măsură prin care ANAF vrea să taxaze banii câştigaţi la negru. De exemplu, cei care afișează mașini scumpe, case și alte proprietăți pe rețelele sociale sunt vizați de controale.

Nu sunt însă vizate darurile de nuntă ori de botez, spun oficialii.

Și nu doar mărirea accizelor la carburanți generează scumpiri la raft. Și prețul forței de muncă se majorează, pentru că salariul minim pe economie crește de la 3.300 de lei la 3.700 de lei brut. În mână, majorarea este de 284 de lei. 

Deși vestea a fost foarte bine primită de angajații remunerați cu salarii minime, bucuria a fost repede spulberată de o temere cu privire la faptul că, cei care beneficiază de tichete de masă, ar fi urmat să primească mai puțini bani de la 1 iulie, deși salariul ar fi crescut. 

Din a doua jumătate a anului, vom primi facturi mai mari la gaze, pentru că tarifele de distribuție se măresc. Potrivit specialiștilor, cu 10 bani pentru un metru cub.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum a slăbit Ileana Badiu 10 kilograme. Acum are 56 kg si o talie de viespe

Nu o să crezi cum arătau Marius Moga şi fratele său în adolescenţă!

Ce EXPLICAŢII dă Horia Brenciu despre “transferul anului în TV”

Iubire platonică

Lituanianul Cesnavicius inchide un post TV din trustul PRO!

Cum să…înțelegi ce vrea să spună Lassie. Adică iubitul tău

realitatea

Scrie un comentariu