Home > Lifestyle > Stiri > Mereu la început

Mereu la început

Teoretic, știi că în viață o s-o iei de la început de multe ori. La muncă – după concediu când începe toamna, în viață – după o relație care se încheie, într-un alt oraș în care te muți pentru job sau familie, într-o nouă relație când nu s-au acoperit încă șanțurile precedentei.

Åžtii că asta e direcția, că orice început are și un sfârșit, că numai în mate-matică există semnul infinit și că, oricum, acela e doar un semn pe care nu ți-l poate explica nimeni, dincolo de convenția numerică. Dar când ți se întâmplă să o iei de la capăt, ți-e al naibii de greu. Åži teoria nu mai seamănă cu ceea ce simți tu în realitate. De curând, cea mai bună prietenă a mea s-a despărțit de iubitul ei cu care avea o relație de câțiva ani.

Am glumit spunându-i: „Avem o situație «Sex & The City», să plecăm în vacanță cu fetele!”. Am încercat să o cocoloșim cu daruri și vorbe bune, cu ironii drăgălașe și, uneori, cu răutăți la adresa lui, până într-un moment în care ne-a zis: „Åžtiu că toate ați mai trecut prin asta, știu că nu sunt prima căreia i se întâmplă, dar ceea ce am trăit eu e al meu. E special pentru mine și trebuie să depășesc asta în felul meu.” Era multă îndârjire în vorbele ei.

În clipa aia aș fi vrut să-i spun că, oricâtă neputință, supărare și furie simte acum, peste o vreme o să conteze doar amintirile frumoase. Că își va aminti cu precizie, peste ani, care și cum va fi fost momentul în care ea i-a făcut lui o surpriză sau a făcut un gest despre care știa sigur că-i va ajunge la inimă. Cum își va aduce aminte la fel de bine de întâmplările frumoase care i se datorează lui. Acum, din motive diferite, și ea și eu și voi o luăm din nou de la capăt.

De aceea cred că ar trebui să avem grijă să strângem amintiri frumoase pentru mai târziu. Nu ca să le servim pe tavă la o eventuală despărțire („uite ce am făcut eu pentru tine”), ci ca să zâmbim peste ani. Revista din această lună are multe amintiri frumoase; de la Nadia Lacoste (o întâlnire de-o vară a lui Mihail Sebastian transformată într-o iubire de-o viață) până la poveștile de succes din Dosar; de la Andra care tocmai s-a căsătorit până la Sharleen Spiteri (Texas) care se recuperează după o relație încheiată.

Începe toamna, ne facem curat în gânduri (unii și în viață – privată sau profesională) și o luăm de la capăt. Intrăm din nou în loop. Să vă strângeți amintiri frumoase!

Articole asemanatoare
relație
De ce oamenii rămân prea mult timp într-o relație nefericită
contraceptivele
Contraceptivele întăresc relația de cuplu dar uneori pot provoca depresie
Schimb de mame, la concurs de prins paianjeni și frecat podele în patriarhat
stat american
Un stat american oferă 10.000 $ să lucrezi de la distanță. Iată condițiile!

Comenteaza acest articol

Mereu la început

by realitatea   2 min
0