Tabu
Hobby Slider

Mestesuguri – fotografii de Sorin Onisor

Dezvoltarea accelerata a tehnologiei a bagat multe mestesuguri populare in umbra, insa in regiuni precum Maramures si Bucovina, unde traditiile sunt pastrate si astazi, maestri mestesugari isi practica meseriile cu drag si pasiune.

Mestesugurile si traditia
Sorin Onisor surprinde in fotografiile sale pasiunea si indemanarea cu care mesterii satelor imbina arta cu mestesugul. Meserii carora astazi le acordam prea putina importanta, au in aceste asezari un rol important si oamenii le practica nu numai de nevoie, ci si din placere. Acestea se transmit de la o generatie la alta, nu se invata din carti, ci practicandu-le impreuna cu maestri.
De la fierari, mesteri sculptori si baci, pana la bunicile care inca mai tes la razboi, Sorin Onisor aduce mai aproape de noi, prin fotografiile sale, oameni care practica aceste mestesuguri cu drag inca din adolescenta. Rezultatele muncii lor, obiectele frumos sculptate in lemn sau fier si tesaturile complexe, reprezinta sufletul vietii de la tara, al traditiilor populare. Procesul prin care acestea iau nastere este surprins foarte bine in fotografiile lui Sorin Onisor si ne face sa ne aducem aminte cu drag de bunici si de copilaria petrecuta la tara.

Despre Sorin Onisor
Sorin Onisor si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Workshop de fotografie in Brasov
Pentru pasionatii de fotografie, incepatori sau experimentati, Sorin Onisor sustine in tinutul de poveste al Brasovului un workshop de fotografie. Acesta va avea loc in perioada 28-31 iulie, in Holbav, unde va avea loc o expeditie cu cortul.

mestesuguri-fotografii-de-sorin-onisor8

ARTICOLE SIMILARE

Cine este Sloane Stephens, considerată noua Serena Williams a tenisului mondial

Andreea Damian

Vladimir Putin vrea să controleze muzica rap

realitatea

Coronavirusul din China se transmite înainte de apariția simptomelor. Ce măsuri se recomandă

Andreea Damian

Amal Alamuddin, dezvăluiri despre mariajul cu George Clooney

Andreea Damian

Pierce Brosnan și „copiii” lui Robin Williams din Mrs. Doubtfire s-au reunit după 25 de ani

Andreea Damian

Panică! Conacul de 14 mil. € al lui George Clooney, inundat din nou de Tamisa

Andreea Damian

Scrie un comentariu