Home > Agenda > Michael Jackson câștigă azi mai mulți bani decât atunci când era în viață

Michael Jackson câștigă azi mai mulți bani decât atunci când era în viață

Michael Jackson

Deși au trecut 9 ani de când ne-a părăsit, Michael Jackson „strânge” bani frumușei din muzică și contracte de imagine. Regele muzicii pop a „încasat” în ultimii cinci ani mai mulți bani decât orice celebritate decedată și mai mult decât o sumedenie de artiști faimoși care încă activează în showbiz.

Starul a avut o carieră strălucită, reușind să lanseze multe hituri – printre care „Thriller”, „Smooth Criminal”, „Bad” – dar cu puțin timp înainte de moartea sa, datoriile sale depășeau o jumătate de miliard de dolari. Paradoxal, în 2009, anul morții sale, averea estimată a lui Michael Jackson se ridica la 500 de milioane de dolari (și datorii 500 de milioane de dolari), conform avocatului însărcinat cu administrarea averii superstarului, Howard Weitzman. Același avocat susține că Michael a încasat mai puțin de 50 de milioane de dolari în timpul vieții din contracte de cesiune a imaginii sale.

În prezent, moștenirea lui Jackson aduce anual 75 milioane de dolari pe an. De exemplu, venitul anual din drepturile de autor este de aproape 2,5 milioane de dolari, iar veniturile din vânzările de tot felul de articole (tricouri, suveniruri) reprezintă aproape 19 milioane de dolari pe an. Majoritatea datoriilor rămase după moartea lui artistului au fost deja plătite.

Ultimele date publicate de revista Forbes, valabile pentru perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, arată că muzica lui Michael Jackson a generat încasări de 75 de milioane de dolari. Regele muzicii pop a încasat cu 6 milioane de dolari mai mult decât Adele și cu 8,5 milioane de dolari mai mult decât trupa Metallica.

Michael Jackson rămâne unul dintre cei mai populari artiști din lume din toate timpurile. Numai anul acesta videoclipurile melodiilor sale au fost vizualizare de peste un miliard de ori pe Youtube.

 

Articole asemanatoare
Michael Jackson
Familia lui Michael Jackson a lansat propriul documentar
Louis Vuitton
Louis Vuitton a retras articolele de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson
Paris Jackson
Paris Jackson a încercat să se sinucidă din cauza documentarului despre tatăl ei
Michael Jackson
Fiica lui Michael Jackson se teme că „Leaving Neverland” îi va distruge cariera

Comenteaza acest articol

Michael Jackson câștigă azi mai mulți bani decât atunci când era în viață

by Andreea Damian   1 min
0