Home > Agenda > stiri > Michael Jackson, cea mai profitabilă vedetă după moarte

Michael Jackson, cea mai profitabilă vedetă după moarte

Revista Forbes a prezentat de curând lista cu vedetele cele mai profitabile… după moarte. Pe locul întâi în topul celor de la Forbes se află Michael Jackson care a adus un profit postmortem de 275 de milioane de dolari, adică mai mult decât au câștigat cumulat în ultimul an Madonna, Lady GaGa și Jay Z.

Profitul a venit din vânzarea de albume și alte obiecte produse sub brandul Michael Jackson, dar și din difuzarea de piese la TV și radio. Cele 275 de milioane reprezintă profitul total adus de regele pop din ziua morții sale și până astăzi. Topul, însă, a fost făcut pe anul 2009, cel în care a murit Michael. După cum știți, Michael a încetat din viață pe 25 iunie 2009. Forbes a calculat că în cele șase luni rămase din 2009, Michael a adus un profit de 90 de milioane de dolari.

Pe locul al doilea în clasamentul lui 2009 se află Elvis Presley cu 60 de milioane de dolari. Lista este continuată de autorul "Lord of the Rings", J.R.R. Tolkien, cu 50 de milioane, creatorul "Peanuts", Charles Schultz, cu 33 de milioane, John Lennon cu 17 milioane și Stieg Larsson, autorul seriei "Girl with the Dragon Tatoo" cu 15 milioane de dolari.


Comenteaza acest articol

Michael Jackson, cea mai profitabilă vedetă după moarte

by realitatea   1 min
0