Tabu
CULTURE Slider What's hot

Michael Jackson, târât într-un nou conflict, la 9 ani de la moartea sa

michael jackson

Fondul care administrează averea cântăreţului Michael Jackson a dat în judecată, miercuri, compania Disney și postul de televiziune ABC, din cauza difuzării unui documentar. Fondul acuză ABC că a difuzat săptămâna trecută un documentar despre ultimele zile din viaţa lui MJ, în care au fost utilizate cântece şi videoclipuri ale artistului –  pisele„Billie Jean”, „Bad” și videoclipurile pieselor „Thriller” și „Black or White”- fără permisiunea moştenitorilor acestuia, informează Daily Mail. De asemenea, ABC ar fi folosit clipuri din documentarul regizat de Spike Lee în 2016, „Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall”, și din filmul „Michael Jackson’s This is It”.

Plângerea a fost depusă la Tribunalul Federal din Los Angeles şi vizează „The Last Days of Michael Jackson”, o emisiune specială cu o durată de două ore, difuzată pe 24 mai. Valoarea despăgubirilor cerute nu a fost făcută publică.

Reprezentanții fondului au spus că acel documentar TV a folosit „cel puţin 30 de opere artistice protejate prin drepturi de autor”. Pe de altă parte, un avocat al grupului Walt Disney a declarat că utilizarea muzicii protejate de drepturi de autor a „regelui muzicii pop” a reprezentat „o utilizare corectă”, prin prisma naturii acelui documentar TV, potrivit legii drepturilor de autor, care spune că pot fi folosite fragmente scurte știri, critici și cercetare.

Avocaţii fondului consideră însă că acest argument este „absurd”. ”Dacă poziţia pe care grupul Disney o are despre utilizarea corectă a drepturilor de autor va fi acceptată, atunci o reţea de televiziune, un studio cinematografic sau un producător ar putea să realizeze un documentar despre Walt Disney în care ar putea să folosească, fără permisiunea grupului Disney şi în regim extensiv, imagini cu Mickey Mouse, Walt Disney şi din filmele produse de Disney”, au declarat iniţiatorii procesului.

Reprezentanţii fondului care administrează averea starului au obiectat faţă de realizarea acelui documentar TV încă dinainte ca programul să fie difuzat săptămâna trecută. Dar ABC a deciz totul să difuzeze acel program TV. „Documentarul ABC News a explorat viaţa, cariera şi moştenirea lui Michael Jackson, care a rămas un subiect de mare interes pentru oamenii din lumea întreagă, şi nu a încălcat drepturile fondului artistului”, a precizat un purtător de cuvânt al postului de televiziune ABC.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani în urma unei supradoze de medicamente prescrise.

ARTICOLE SIMILARE

Netflix redeschide celebrul cinematograf Paris din New York

Andreea Damian

De ce refuza unii barbati sa ofere sex oral partenerelor?

realitatea

Prințul William, testat pozitiv cu coronavirus!

Andreea Damian

Alexa te-a ascultat până acum iar tu poți să asculți înregistrările și să le ștergi – iată cum

realitatea

E sigur să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Experții ne lămuresc

Andreea Damian

Loredana, o nouă apariție sexy în izolare

Tabu Tabu

Scrie un comentariu