Tabu
Image default
HobbyLIFESTYLEShop

Mici trucuri folosite de florar – Banda floristică pentru menținerea prospețimii florilor mai mult timp

Având în vedere concurența mare din industria floristică, florarul aplică mici trucuri pentru a prelungi durata de viață a materialelor tăiate și pentru a menține prospețimea florilor. Această meserie presupune multă creativitate și răbdare. Un buchet de flori cu un design deosebit este potrivit pentru orice ocazie: aniversări, petreceri, sărbători.

Care sunt micile trucuri folosite de florar, pentru a avea succes în meseria lui?

Florarul are talent creativ, dar și abilități de bază necesare pentru a face modele floristice comerciale. Iată câteva trucuri interesante folosite de florar:

El folosește sârma specială și banda floristică, care este flexibilă, termoplastică și rezistentă la apă, pentru cablarea și fixarea plantelor. Aceasta nu este o bandă adezivă obișnuită, ea are o peliculă din parafină comprimată pe hârtie, care se lipește atunci când este întinsă pe fire și tulpini, frunze și flori, uscate sau proaspete. Banda nu se lipește de degete, nu-și schimbă culoarea în contact cu apa, are suprafața netedă și este comercializată într-o gamă variată de dimensiuni și culori (roz, roșu, portocaliu, galben, verde, mov și altele).

Florile – de toate tipurile (trandafiri, garoafe, crizanteme, frezii, dalii și multe altele) – sunt tăiate de mâinile dibace ale florarului, apoi ele sunt cablate și fixate. Prețul buchetelor și aranjamentelor florale reflectă tot procesul care, am putea spune, este de “înaltă tehnologie”.

Prelungirea tulpinilor se poate realiza de asemenea cu sârma și banda floristică, pentru ca florile să fie utilizate mai eficient în aranjamentele florale.

Un avantaj important oferit de banda florară este reținerea umidității în tulpini, astfel plantele își mențin prospețimea mai mult timp. Impermeabilitatea este o proprietate a acestei benzi speciale și este superioară, ea permite florilor să rețină umiditatea și astfel durata lor de viață să fie mai îndelungată.

Florarul realizează și grefarea tulpinilor noi, pe o sigură tulpină cu înflorituri. El știe exact cum să taie înfloririle suplimentare, apoi se folosește de o sârmă specială și o bandă floristică ce are nuanța de culoare potrivită, pentru a crea tulpini noi.

Banda floristică este un produs folosit frecvent în florării, mai ales unde se realizează aranjamente din plante, de tip Ikebana. Ea protejează plantele împotriva pierderilor de umiditate. În plus, are capacitatea de a permite trecerea oxigenului și dioxidului de carbon prin ea, astfel banda ajută la altoirea și înmugurirea plantelor.

În scopul ascunderii sârmei florale, se poate utiliza banda de ancorare, care este aplicată pe toate tipurile de flori, frunze, indiferent dacă sunt uscate sau proaspete. De asemenea, banda de ancorare este utilă pentru montarea buretelui floral, umed ori uscat, pe lumânări de botez, lumânări de cununie, sau pe alte lucruri festive.

Există și benzi din hârtie creponată, care se folosesc pentru finisarea aranjamentelor florale, la buchetele de nuntă, flori uscate, aranjamente din mătase, corsaje. Cu astfel de benzi, designerii fac minuni când creează pălării decorative elegante și controversate, cum este spre exemplu pălăria roz cu flori a Reginei, din serialul de televiziune americano-britanic “The Crown”.

Benzile florale, sârma, panglica de 1 cm lățime și tot felul de trandafiri, garoafe, dalii, crizanteme și frunze interesante sunt folosite pentru a crea coroane de flori, pentru festivaluri speciale sau sărbători, sau la realizarea de lumânări festive pentru nunți și botezuri.

Cele mai scumpe sunt aranjamentele florale din trandafiri. În mod tradițional, la nuntă este necesar buchetul pentru mireasă și numeroase aranjamente deosebite, care sunt alcătuite din crini albi, trandafiri sau alte flori. Cu cât aranjamentele sunt mai complexe și sofisticate, cu atât prețul lor este mai mare. Clienții care comandă astfel de aranjamente, au pretenția ca ele să reziste și de aceea florarii aplică astfel de trucuri pentru a prelungi durata de viață a florilor și frunzelor.

Ei au tot felul de ustensile și materiale: cuțite, foarfece, clești, echipamente de fixare, diferite panglici, benzi disponibile în culori variate, capse, sârmă floristică, ghirlande, fire din polipropilenă, etc. Nu lipsește banda floristică care va acoperi sârma, pentru a-i conferi mai multă rezistență și un aspect atractiv. Cu astfel de materiale, disponibile într-o serie de culori și modele interesante, se pot îmbunătăți lucrările moderne, în ceea ce privește aranjamentele florale cu diferite finisaje ornamentale.

În funcție de designul dorit, se aplică fel de fel de ornamente, din sârmă colorată, prevăzută cu mărgele frumoase, sau alte elemente interesante. Unii florari utilizează și pulverizatorul de apă, pentru a menține prospețimea plantelor.

ARTICOLE SIMILARE

Cum sa-¦ dormi cu un câine, un pisoi și iubitul în același pat

realitatea

Cum sa arati bine goala / REGULILE Larei Stone

realitatea

Hygge, sau cum sa te bucuri intotdeauna de viata

realitatea

Ce frumoasa era GEORGIANA, fata care a murit in conditii ciudate in Centrul Vechi / A luat DROGUL VIOLULUI?

La 46 de ani, Julia Roberts este din nou însărcinată?

Detourism | Ne ajută pandemia să devenim turiști mai buni?

Andreea Damian

Scrie un comentariu