Home > Lifestyle > culinar tabu > Micul dejun ideal pentru birou conține doar 3 ingrediente

Micul dejun ideal pentru birou conține doar 3 ingrediente

micul dejun

Timpul pare limitat dimineața pentru mulți dintre noi și adesea sărim peste micul dejun. Dar acest obicei ne-ar putea afecta sănătatea, deoarece cea mai importantă masă a zile ne oferă doza de energie necesară unei zile aglomerate la birou.

Doctorul Monique Tello este profesor la Harvard și este de părere că banalul mic dejun care include cereale este de fapt desert, care nu oferă necesarul de nutrienți pentru restul zilei. Clătitele, brioșele sau cornurile sunt alimente bogate în carbohidrați, dar conțin puține proteine și fibre. Potrivit acesteia, ouăle, fructele de pădure și nucile reprezintă cea mai bună alternativă dimineața.

Îngrijorarea lui Monique Tello cu privire la micul dejun vine după ce a observat că majoritatea americanilor consumă la micul dejun alimente care conțin carbohidrați rafinați – waffe sau pancakes – care se transfomă rapid în zaharuri.

Pentru ca organismul să aibă combustibil pentru întreaga zi și să funcționeze la capacitate optimă, trebuie să consumăm frecvent fibre și proteine. Iar combinația ideală pentru un mic dejun sănătos este obținută din fructe de pădure, iaurt și mix de nuci, semințe sau cereale integrale. Deoarece nu necesită preparare termică, acestea pot fi consumate cu ușurință și la birou.

Cum arată așadar micul dejun format din 3 ingrediente?

  • Fructe de pădure: Monique Tellor recomandă să le cumpărăm congelate, la vrac, deoarece sunt mai ieftine, se pătrează mai mult și conțin o mulțime de vitamine. De asemenea, sunt bogate în fibre. Ca să le consumi la birou, pune un pumn generos într-o caserolă și lasă-le să se dezghețe peste noapte.
  • Nuci, semințe și/sau cereale integrate. Le poți consuma întregi sau rășnite, în amestec cu iaurt.
  • Optați pentru un iaurt bogat în proteine, cât mai natural. Iaurtul grecesc este o alegerea foarte sănătoasă.

 

 

Articole asemanatoare
micul dejun
Dacă sari peste micul dejun, citește asta și te vei răzgândi!
pizza
Nutriționiștii spun că pizza e mai sănătoasă decât cerealele pe care le consumi la micul dejun
micul dejun
Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești
Dacă sari peste micul dejun, slăbeşti!?

Micul dejun ideal pentru birou conține doar 3 ingrediente

by Andreea Damian   1 min
2