Tabu
Image default
CULTURESlider

Mii de animale sălbatice au fost confiscate de Interpol de la rețelele criminale

Aproape 600 de arestări au fost operate în operațiunea Interpol care a descoperit primate, pisici, păsări și reptile mari care erau traficate.

Polițiștii din întreaga lume au confiscat mii de animale sălbatice, inclusiv primate și pisici mari, și au arestat aproape 600 de suspecți într-o acțiune împotriva contrabandei cu specii sălbatice, a spus Interpol. Acoperind 109 țări, operațiunea a fost efectuată în coordonare cu Organizația Mondială a Vămilor (WCO), anchetatorii fiind implicați în rutele de trafic și punctele fierbinți recunoscute pentru astfel de infracțiuni, a declarat organismul internațional de poliție.

Operațiunea Thunderball, cu sediul în Singapore, a fost destinată rețelelor transnaționale criminale care care urmăresc să profite de pe urma activităților de contrabandă cu specii sălbatice sau pe cale de dispariție. A fost a treia misiune Interpol cu o anvergură atât de mare din ultimii ani.

Un purtător de cuvânt al Interpol a declarat că poliția deține 582 de suspecți, urmând a fi făcute arestări ulterioare și urmăriri penale. Printre animalele confiscate au fost 23 de primate, 30 de pisici mari, peste 4.300 de păsări, aproape 1500 de reptile vii și aproape 10.000 de broaște testoase, a spus organizația. Aceștia au confiscat, de asemenea, 440 de colți de elefant și încă 545 de kg de fildeș, a spus organizația, indicând un comerț online cu animale sălbatice din ce în ce mai înfloritor, pe măsură ce planeta moare. În Spania, 21 de persoane au fost arestate datorită unei investigații online, iar în Italia, o probă similară a condus poliția pe o pistă care le-a permis să confiște 1.850 de păsări. “Infracțiunea legată de animale sălbatice nu doar că fură mediului înconjurător din resursele sale, dar are și un impact grav prin violența asociată, spălarea banilor și frauda”, a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

“Este vital să stopăm criminalii să se folosească de exploatarea ilegală a florei și a faunei sălbatice, să pună în pericol viața, securitatea, economiile și durabilitatea planetei noastre”, a declarat Ivonne Higuero, secretar general al CITES, un tratat internațional pentru protejarea animalelor și plantelor sălbatice. Interpol a efectuat anterior represiuni similare la scară largă în 2017 și 2018.

ARTICOLE SIMILARE

Festival ART200. Corp fluid/ Concert performativ

Andreea Damian

O săptămână de Cannes la Bucureşti

„Singur acasă” se întoarce de Crăciun. Cine difuzează celebrul film

Andreea Damian

Coronavirus. Ar trebui să-ţi dezinfectezi telefonul? Ce spun experții

Andreea Damian

Gala Premiilor Gopo, LIVE, online. Unde poți vedea în direct decernarea „Oscarurilor românești”

Andreea Damian

Durerea uriaşă trăită de actrița Adriana Trandafir: „Dacă ar ști copiii câte lacrimi am avut”

Andreea Damian

Scrie un comentariu