Tabu
CULTURE Slider

Mii de oameni s-au mutat la “rivalul lui Facebook” – WT: Social făcut de fondatorul Wikipedia

Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, spune că noua sa rețea de socializare, WT Social, are acum peste 160.000 de membri.

Platforma spune că nu va vinde niciodată datele utilizatorilor și se bazează pe „generozitatea donatorilor individuali”, mai degrabă decât pe reclame. Cei care se înscriu sunt adăugați pe o listă de așteptare și li se cere să invite alți oameni sau să aleagă o abonament. WT Social se poziționează ca un loc „orientat spre știri”. Ei vor vedea articolele partajate de rețeaua lor într-un format cronologic, cele mai noi având prioritate, mai degrabă decât algoritmic, pentru a încerca să apeleze la interesele lor.

Abonamentul este de 12 €. Într-un interviu recent pentru Financial Times, Wales a spus că modelul de afaceri susținut de gigantii rețelelor sociale prin publicitate – drept „problematic”. “Se pare că singurul care câștigă în acest caz este conținutul de calitate îndoielnică”, a spus el. Wales a lansat în 2017 o platformă de știri care se numește Wikitribune, destinată abordării și distrugerii unor știri false. Cu toate acestea, în octombrie 2018 a concediat echipa de jurnaliști profesioniști care se ocupa de platformă.

WT: Social este o entitate separată de Wikipedia. Consilierul pe probleme ale rețelelor sociale, Zoe Cairns a declarat că rețeaua va trebui să-și crească rapid numărul de utilizatori pentru a dovedi că ar putea fi vreodată o alternativă viabilă pentru giganți.

“Oamenii sunt obișnuiți ca rețelele sociale să fie gratuite. Cred că întreprinderile ar putea plăti pentru asta, dar oamenii sunt obișnuiți să aibă știri la îndemână gratuit.”

ARTICOLE SIMILARE

7 mituri despre curățarea feței, demontate de dermatologi

Andreea Damian

Emma Watson: scrisoare deschisă pentru Savita Halappanavar – care a murit după ce i-a fost refuzat dreptul la avort

Dora Constantinovici

Cum sa realizezi un machiaj de mireasa perfect

realitatea

Scrie un comentariu