Home > Lifestyle > Stiri > Mikonos – paradisul bărbaților frumoși

Mikonos – paradisul bărbaților frumoși

Mykonos este o insulă celebră în Grecia încă din vremuri demult apuse pentru atmosfera sa gay-friendly. În timpuri mai recente, faima locului a fost dată de două lucruri: priveliștile pitorești și viața de noapte sălbatică. Toate ca toate, însă când ajungi pentru prima dată acolo, trebuie neapărat să dai o fugă până la plaja Elia, unde nudiștii lenevesc cât e ziua de lungă și se bronzează. Totuși, Elia nu este cea mai picantă zonă de pe malul mării.

Po­veș­tile cele mai interesante care circulă în comunitate spun că pe plaja Super Paradi­se este plin de „acțiune” pe stânci. Dar în Mikonos variantele sunt multe. În zi­le­le în care nu ai chef să vezi pe nimeni și vrei să te prăjești în liniște la soare, poți să încerci plajele ceva mai pustii, precum Paradise.

Zilele trec frumos și repede în Mikonos, mai cu seamă că nopțile sunt atât de agitate. Distracția începe odată cu apusul soarelui și nu se oprește decât la răsărit – pe care îl poți urmări dintr-un bar sau o terasă localizată strategic pe ma­lul mării. Cel mai popular local de acest gen este Elysium Gay Sunset Bar, unde cuvintele „priveliște minunată” pot să ca­pete mai multe înțelesuri. În primul rând, este vorba despre mare, dar mai im­portant, se referă și la cei care frecventea­ză terasa și alte localuri din împreju­rimi.

Turiștii care își petrec vacanța în ho­telul care adăpostește acest bar sunt mai mult decât plăcuți privirii, și nu ai nevoie de foarte mult noroc ca să ai parte de socializări interesante la un cocktail. Jacky O’ și Pierro’s, cu balconul imens de deasupra ringului de dans, sunt locurile cele mai căutate pentru petreceri, iar din Pierro’s ai o minunată priveliște asupra bă­ieților care se adună deseori în strada Mantoyianni.

Ramrod este locul în care trebuie să mergi atunci când cauți spectacole de travesti cu adevărat incendiare. Hotelurile sunt ușor accesibile prin servicii ca Nighttours sau GayMykonos.eu, iar personalul este renumit pentru amabilitatea cu care își întâmpină musafirii.

Alte destinații gay de luat în seamă:

Amsterdam trebuie vizi­tat neapărat în timpul paradei. Acesta este primul lucru pe care îl pot spune despre orașul acesta despre care se știu atât de multe lucruri. În perioada asta chiar te poți simți ca acasă, deși termenul nu este cel mai corect. Poate ar fi mai bine spus: așa cum ți-ai dori să te simți acasă. Te vei simți cu adevărat mândru că ești altfel. În restul timpului, Amsterdam oferă cele mai dezinhibate cafe­ne­le&ba­ruri – ca de exemplu Habibi Ana, primul bar gay arab din oraș, unde oricine este binevenit. Pe același principiu poți să alegi și hotelurile: The Golden Bear este primul hotel exclusiv gay din Amsterdam, situat pe una dintre principalele străzi gay, Kerkstraat, într-o clădire is­torică. Găsești toate informațiile de care ai nevoie la Pink Point, lângă HomoMonument, în centrul istoric al Amsterdamului.

Berlin este un fel de Mecca a Europei pentru turiștii gay. În metropola cosmopolită, unul din zece cetățeni sunt gay declarați. Asta urcă statutul Berlinului în top trei al orașelor gay, alături de Am­sterdam și Londra. Ce este cu ade­vărat frumos aici este că at­mosfera este foarte tolerantă, și asta nu doar în cartierele gay. O să vezi tot felul de cupluri sărutându-se și ținându-se de mână chiar și în principalele districte din centrul Berlinului. Revista gay gratuită Siegessaule oferă toate informațiile de care ai putea avea nevoie.

San Francisco este cea mai nimerită destinație în care poți căuta oameni la fel ca tine peste ocean. Circulă chiar o poveste cum că numărul foarte mare de homosexuali și lesbiene care trăiesc la ora actuală în oraș se datorează unor întâmplări din al Doilea Război Mondial, când soldații care erau denunțați drept gay nu mai aveau voie să plece la luptă și rămâneau acolo. După toate astea, drepturile persoanelor gay au evoluat rapid tocmai pentru că numărul lor era atât de mare. Așa că nu poți să ajungi în San Francisco fără să ai sentimentul că ești într-un loc istoric pentru comunitatea din care faci parte.

Articole asemanatoare
COVID-19
Vremea rece din România grăbește extinderea epidemiei COVID-19
Hallmark își cere scuze pentru că a retras reclamele pentru cupluri LGBT
Studiu: în zonele cu venituri mici, bărbații au o sănătate mentală mai precară decât femeile
Sextingul: bărbații și femeile se comportă diferit?

Comenteaza acest articol

Mikonos – paradisul bărbaților frumoși

by realitatea   3 min
0