Tabu
Image default
BEAUTYFASHIONSlider

Milionarele din industria cosmeticelor par să arate că femeile preiau controlul în industria de frumusețe

Lista celor mai bogate femei din toate statele lumii cuprinde 10 persoane care activează în domeniul îngrijirii pielii, inclusiv Rihanna și Kylie Jenner.

În 2019, dacă femeile din afaceri doresc să câștige bani cu lopata, moda și frumusețea par să fie calea cea mai bună pentru acest lucru. Forbes a lansat cea de-a cincea listă anuală a celor mai bogate femei din SUA. Dintre cele 80 de femei care au ajuns pe această listă, 10 au afaceri în industria machiajului și îngrijirea pielii. Cele care au atins statutul de milionar și miliardar prin propriile mărci de frumusețe și linii de modă sunt Kylie Jenner, Anastasia Soare din Beverly Hills, Jin Sook Chang de la Forever 21 și creatorul Spanx, Sara Blakely.

Rihanna, autoarea mărcii Fenty Beauty, a devenit cea mai bogată cântăreață din lume – în ciuda faptului că nu a lansat nici o piesă nouă din 2016. Fenty Beauty, lansată în 2017 de către grupul de bunuri de lux LVMH, a generat în schimb anul trecut venituri de 570 de milioane de dolari.

Toate acestea ar fi foarte frumoase și înălțătoare dacă, în același timp, nu am vorbi totuși despre o societate care se concentrează pe aspectul femeilor și care este în continuare inerent sexistă. De asemenea, și mai mulți milionari în lume nu sunt neapărat un motiv de sărbătoare – dar cel puțin lista Forbes s-a extins la 80 de femei, cu o treime mai mult de un an în urmă. Femeile încep deci să domine industria frumuseții și a modei – doi monștri care au fost creați și au acumulat miliarde pe nesiguranța femeilor de ani de zile. Modificările pozitive introduse de Fenty în ceea ce privește abordarea lipsei de diversitate a industriei cosmetice – 40 de nuanțe de fonduri de ten care acoperă întregul spectru al culorii pielii femeilor, de exemplu – au fost ajutate de identitatea Rihannei ca femeie neagră.

Influenserițele fac parte dintre beneficiarele puținelor industrii cu o diferență de salarizare inversă – o femeie cu 100.000 de fani câștigă cu aproape 10.000 de lire sterline mai mult decât un bărbat care are două servicii bune ca salariat. Prin valorificarea acestei stări de fapt, femeile precum Huda Kattan, Kylie Jenner și Kim Kardashian au reușit să aibă un succes incredibil în industria frumuseții.

Este, poate, de remarcat, de asemenea, că multe dintre cele 80 de femei incluse în lista din acest an au început afacerile împreună cu soții lor, dar majoritatea celor care înseamnă ceva în industria de machiaj au reușit să o facă singure și fără ajutor.

ARTICOLE SIMILARE

Măști anti-poluare la modă. Încercarea de a face ca ceva „oribil” să pară mai atrăgător

Andreea Damian

Joacă-te!

realitatea

Gulerul Peter Pan, de la Colette la influenceri

Andreea Damian

Evian în ediție limitată…so chic!

realitatea

Venus Williams: „Femeile au mai multă putere decât înainte”

Andreea Damian

Gestul universal de raportare a violenței domestice pe care cu toții trebuie să-l cunoaștem

Andreea Damian

Scrie un comentariu