Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Minorele din Teleorman care au fost umilite sunt singure pe lume și tocmai și-au mai luat o palmă

Așa se încheie un articol despre cele două minore care au fost ieri bătute și umilite în Teleorman de către angajatele unui magazin, după ce acestea au descoperit că fetele voiau să fure blugi cu adaos comercial de probabil 700%: „Ca măsură de precauție, pe viitor, magazinul de haine ar putea să se doteze cu un sistem de alarmă, astfel încât să nu mai fie nevoie ca vânzătoarele să lovească și să umilească public copii fără părinți.” România lui 2020 arată exact ca oamenii care o locuiesc, lipsită de empatie, dornică să pedepsească doar oamenii aflați în situații precare, răzbunătoare și autosuficientă.

Foarte multe nu sunt de spus, asta am aflat ieri despre cazul minorelor care au fost prinse furând și umilite de două vânzătoare care le puteau fi mame. Și accentuez asta pentru că după ce Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman s-a implicat, s-a aflat că fetele au 14 ani și provin din medii familiale problematice. Una dintre ele este crescută doar de bunica paternă, iar cealaltă este singură, fiind teoretic în custodia mamei, dar mama este plecată în străinătate la muncă. De fapt, directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu a declarat că minorele vin din medii cu probleme evaluând pe scurt situația foarte direct: una dintre ele, fiind crescută doar de bunică, a avut episoade în care a părăsit domiciliul. Cealaltă este, practic, singură pe lume.

Știrea de ieri, pe scurt, e așa: două vânzătoare ale unui magazin din Alexandria, Teleorman au umilit două minore pe care le-au prins furând din magazin. Una dintre vânzătoare le mânjește pe adolescente pe față, cu un marker, spunându-i între timp uneia dintre fete că o să o scoată afară din magazin complet dezbrăcată – ceea ce chiar face într-un final inclusiv lovind-o între timp – după care, din filmuleț se aude cum ambele vânzătoare râd.

Vânzătoarele ar fi putut, dacă voiau, să le dea o lecție fetelor de 14 ani și să cheme poliția. Dar nu, au preferat să le filmeze în timp ce le umileau și să facă apoi clipul video public. Nu am să public imaginile în care-și bat joc de copile căci mi se pare îngrozitor de ce sunt în stare niște femei adulte să le facă unor puștoaice. Las doar poza vânzătoarei agresoare mai sus, până la urmă ea și prietena ei au postat public filmulețul în care se vede cum le umilesc, bat și agresează pe cele două minore.

Copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate, lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, sunt expuși mai multor riscuri: abandon școlar, autoizolare, apariția unor tulburări emoționale și comportamentale. Mai mult decât atât, lipsa ambilor părinți sau a reprezentanților legali determină limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate și educaționale, la protecție juridică sau la beneficii sociale.

Potrivit Salvați copiii – Chiar dacă statisticile oficiale nu reușesc încă să surprindă adevărata dimensiune a fenomenului, datele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție au înregistrat o creștere semnificativă în ultima perioadă, de la 85.000 în decembrie 2015 la peste 94.896 în decembrie 2017. Datele obținute de Ministerul Educației de la Inspectoratele Școlare Județene au relevat, însă, un număr mult mai mare de copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, 159.038 de copii, iar aceste date nu surprind nici ele întreaga amploare a fenomenului, pentru că nu cuprind și copiii de vârstă antepreșcolară și pe cei neînscriși la școală sau în abandon școlar.

O serie de studii au arătat, de asemenea, că datele oficiale nu suprind dimensiunea reală a fenomenului. Un studiu realizat în 2007 estima un număr de 170.000 copii cu părinții plecați la muncă în străinătate în clasele V-VIII, în timp ce alt studiu, realizat în 2008, estima un număr de 350.000 de copii cu părinții migranți, dintre care 126.000 cu ambii părinți în străinătate.

ARTICOLE SIMILARE

Iris Maria Tușa: Topirea ghețarilor începe să fie din ce în e mai vizibilă, nu cred că acesta este un proces reversibil

Dora Constantinovici

Ce suma castiga lunar Dana Rogoz de la o cunoscuta firma de cosmetice din Franta!

IT Bag: gențile care ne vor înveseli ținutele în acest sezon

Andreea Damian

Bradley Cooper și Irina Shayk au hotărât cu cine rămâne fetița lor

Andreea Damian

De ce ne place mirosul de ploaie și pământ umed atât de mult

Andreea Damian

Mireasa tristă

realitatea

5 comentarii

Stoicea Rodica 16 January 2020 at 14:35

Era deplorabil ca un copil , fata sa fure dar cele doua doamne si -ar lasa copiii dezbracati total afara pe un timp ca cel de ieri ? Daca nu au putut chema politia ar trebui ca dansele sa fie anchetate pentru tratamente rele aplicate minorilor .

Răspunde
Dora Constantinovici 16 January 2020 at 20:38

da, în plus, au filmat minorele inclusiv pe cea pe care au dezbrăcat-o și au distribuit filmul pe internet. cred că oriunde altundeva în UE ar fi fost măcar amendate zdravăn pentru asta.

Răspunde
Malvina 17 January 2020 at 0:00

Pur si simplu este interzis prin lege să iti agresezi propriul copil,sa nu mai vb k ea a agresat atat verbal cat si fizic o copilă fara niciun drept.Vanzatoarea care nu știe să se comporte adecvat ar trebuii sa lucreze in medii izolate
Sa nu aiba contact cu lumea.la asa limbaj nici la Jilava nu o primesc deținuții.
Dacă cineva cunoaste fetele vreau să iau legatura cu ele,pur și simplu vreau sa le ajut

Răspunde
Flucus Ioan 17 January 2020 at 1:29

mULTI PaRINTI SUNT DUSI LA MUNCA IN STRAINATATE CA SA ADUCA BANI IN FAMILIA NUMITA rOMANIA.Banii adusi de ei prin mecanismele pietei intra toti 100% in bugetul de stat.De acolo banii intra in salariile privilegiatilor acestei tari care fac serviciu la stat degeaba si facut numai rele precum si in pensiile speciale ale tradatorilor de tara.

Răspunde
Radu 17 January 2020 at 6:35

Le doresc celor doua vanzatoare sa aiba un An Nou Nefericit!

Răspunde

Scrie un comentariu