Home > Slider > Mira Sorvino: „Am fost victima unui viol”

Mira Sorvino: „Am fost victima unui viol”

mira sorvino

Mira Sorvino, una dintre cele mai puternice voci din mișcarea #MeToo, susține că este o victimă a violului. Actrița laureată cu un premiu Oscar a făcut această mărturisire în timpul unei conferințe de presă, miercuri, alături de guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, într-un efort de a încuraja legislativul să elimine statutul de limită privind acuzațiile de viol.

Această întreagă mișcare (n.r. #MeToo) a fost minunată, dar a fost extrem de traumatizantă pentru mine la nivel personal, tocmai pentru că a trebuit să-mi revitalizez trecutul și demonii mei într-un mod pe care chiar nu l-am explorat pe deplin… Nu prea mă ocupasem cu traumele din trecut”, a spus Sorvino lacrimi. „Nu am căutat cu adevărat ajutorul de care aveam nevoie, așa că ultimul an și jumătate a fost un moment foarte interesant, dur și minunat pentru mine, dar pot sta aici în fața dumneavoastră și pot spune că nu am fost doar o hărțuire sexuală și încă o victimă a domnului Weinstein, dar sunt și o victimă a violului”.

Ea a continuat: „Nu am spus niciodată în public că am fost violată, pentru că uneori este imposibil să împărtășesc aceste lucruri. Fac asta aici pentru a încerca să vă ajut, pentru că toți acești supraviețuitori sunt acolo chiar acum au nevoie de dreptate, care au nevoie să simtă că pot să treacă peste traumă, să lase rușine (…) Vă e rușine. Simțiți că a fost vina vostră. Simțiți că ar fi trebuit să fiți mai deștepte, că ar fi trebuit să vă protejați mai bine, că nu ar fi trebuit să luați acea băutură, cine știe ce era în ea, dar cumva voi ați căutat-o și crescând, ala ca mine, într-o casă creștină, cu o mamă foarte puternică, aproape fundamentalistă, într-o familie de italieni, patriarhală, însă vă e rușine să vă spuneți public experiența”.

Mira Sorvino nu a spus însă când a avut loc violul și nici nu a dezvăluit identitatea violatorului.

Actrița în vârsta de 51 de ani este una dintre cele peste 80 de femei care l-au acuzat-o pe producătorul de filme Harvey Weinstein de agresiune sexuală. Fiica actorului Paul Sorvino a dezvaluit că i-a respins avansurile sexuale când au lucrat împreună la comedia din 1995 „Chemarea Afroditei”. Mira Sorvino a câștigat un Oscar în 1996 pentru rolul din film. Weinstein și fratele său, Bob, ar fi orchestrat o campanie împotriva actriței Mira Sorvino în așa fel încât să nu mai obțină roluri în filme.

Regizorul, scenaristul şi producătorul Peter Jackson, premiat de trei ori cu Oscar, l-a acuzat pe Harvey Weinstein că a orchestrat în urmă cu mai multe decenii o campanie de defăimare împotriva Mirei Sorvino. Jackson a lucrat cu Harvey Weinstein şi cu fratele său, Bob Weinstein, în primele faze de dezvoltare a proiectului „Stăpânul inelelor/ The Lord of the Rings”. Regizorul a spus că fraţii Weinstein i-au spus să nu o coopteze pe Sorvino în franciză.

 

Articole asemanatoare
Mira Sorvino: un director de distribuție m-a sufocat cu un căluș la 16 ani

Comenteaza acest articol

Mira Sorvino: „Am fost victima unui viol”

by Andreea Damian   2 min
0