Home > beauty > Miss Africa de Sud este noua Miss Univers

Miss Africa de Sud este noua Miss Univers

miss

Zozibini Tunzi a fost încoronată Miss Univers duminică noapte după ce a excelat la probele costului de baie și a rochiilor de seară și a răspuns întrebărilor pe probleme sociale.

„Am crescut într-o lume în care o femeie ca mine, cu tipul meu de piele şi tipul meu de păr, nu a fost niciodată considerată frumoasă”, a afirmat ea. „Cred că a venit momentul ca acest lucru să se schimbe astăzi”, a spus ea în aplauzele publicului.

Zozibini Tunzi s-a impus în faţa concurentei din Puerto Rico (Madison Anderson) şi a celei din Mexic (Sofía Aragón), într-un concurs animat de prezentatorul Steve Harvey, în care juriul a fost format din şapte femei. Evenimentul s-a desfășurat la Tyler Perry Studios din Atlanta

Miss Africa de Sud a fost aplaudată călduros după ultimul ei discurs, o noutate în competiţie, în care a afirmat pur şi simplu că va face orice pentru a încuraja tinerele fete să capete încredere în ele.

Tânăra cu părul scurt a câştigat cel de-al 68-lea titlu Miss Univers, după Catriona Gray, Miss Filipine, care a obţinut acest titlu în 2018. Miss Myanmar, Swe Zin Htet, a fost şi ea eliminată înainte de finală. Swe Zin Htet a ţinut prima pagină a ziarelor săptămâna trecută după ce a anunţat că este lesbiană, devenind astfel prima candidată care şi-a recunoscut în mod deschis orientarea sexuală.

Zozibini Tunzi este un activistă pasionată și angajată în lupta împotriva violenței bazate pe gen. În noiembrie, tânăra de 26 de ani le-a cerut bărbaților din Africa de Sud să scrie scrisori de dragoste femeilor. Ea a lansat sprijinul său pentru promovarea campaniei #HeForShe a ONU. De Ziua Femeii, Tunzi a împărtășit un mesaj la fel de puternic despre ceea ce înseamnă femeia pentru ea. „Înțelegerea greșită despre abilitarea femeilor este că înseamnă a da putere femeilor; acesta nu este scopul său – femeile au deja puterea.”

Articole asemanatoare
Miss Universe
Cea mai frumoasă femeie din lume, răpusă de cancer la doar 45 de ani
Interviu cu Ioana Mihalache – Imaginea Romaniei la Miss Universe 2017
Noua Miss Universe: Paulina Vega din Columbia / …Si bunica ei a fost MISS!
Ce fata are NARCISA SUCIU! A iesit prima la MISS!

Comenteaza acest articol

Miss Africa de Sud este noua Miss Univers

by Andreea Damian   1 min
0