Home > Lifestyle > Misterul ciocolatei din sertar

Misterul ciocolatei din sertar

Luna aceasta am mai rezolvat un mister care bântuia redacția. În zilele de dinaintea predării materialelor, adică în deadline, avem o poftă de mâncare extraordinară. Batoane de ciocolată, diverse sendvișuri, comenzi de pizza… Poate îți sună cunoscut. Se pare că persoanele care au o muncă mentală consumă mai multe calorii decât cele care prestează munci fizice. Pare ciudat, știu, dar asta au demonstrat cercetătorii de la Universitatea Laval din Canada.

La experiment au luat parte studenți care au fost împărțiți în 3 grupe. Grupa celor care se odihneau pe un scaun, grupa „cititorilor“, și grupa celor care rezolvau la calculator teste de memorie și atenție. Ei bine, studenții ultimei grupe au consumat cu 253 de calorii mai mult decât ceilalți.

Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că creierul folosește doar glucoză, iar activitatea mentală stimulează consumul acestei substanțe. De fapt, organismul poate să asigure cantitatea extra de glucoză, dar preferă să nu riște și să obțină zahărul de care are nevoie din mâncare, mai ales dacă îi este la îndemână. Partea proastă este că odată munca intelectuală terminată, extra-caloriile nu sunt stocate de creier, ci merg acolo unde nu vrem, adică în diverse părți ale corpului nostru.

Articole asemanatoare
OMS
Avertismentul OMS: atenție la remediile tradiționale împotriva Covid-19
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
fumat
Cum te-ar putea ajuta mirosul de trandafiri și ciocolată să te lași de fumat

2 Responses

  1. Emil

    Mi se pare cam fortat sa-l introduci pe Heath Ledger la aceasta categorie.
    Eu nu cred ca era hetero ci gay toata ziua.Pacat ca s-a dus la aceasta varsta dar oricum nu cred ca ar mai fi avut roluri dupa Brokeback Mountain la
    Hollywood.Ultimul film pe care l-am vazut cu el a fost Four Feathers si nu mi s-a parut masculin deloc.Daca nu s-ar fi sinucis cred ca ar fi facut un outting de senzatie.

Comenteaza acest articol

Misterul ciocolatei din sertar

by realitatea   1 min
2