Tabu
Image default
LIFESTYLE

Misterul ciocolatei din sertar

Luna aceasta am mai rezolvat un mister care bântuia redacția. În zilele de dinaintea predării materialelor, adică în deadline, avem o poftă de mâncare extraordinară. Batoane de ciocolată, diverse sendvișuri, comenzi de pizza… Poate îți sună cunoscut. Se pare că persoanele care au o muncă mentală consumă mai multe calorii decât cele care prestează munci fizice. Pare ciudat, știu, dar asta au demonstrat cercetătorii de la Universitatea Laval din Canada.

La experiment au luat parte studenți care au fost împărțiți în 3 grupe. Grupa celor care se odihneau pe un scaun, grupa „cititorilor“, și grupa celor care rezolvau la calculator teste de memorie și atenție. Ei bine, studenții ultimei grupe au consumat cu 253 de calorii mai mult decât ceilalți.

Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că creierul folosește doar glucoză, iar activitatea mentală stimulează consumul acestei substanțe. De fapt, organismul poate să asigure cantitatea extra de glucoză, dar preferă să nu riște și să obțină zahărul de care are nevoie din mâncare, mai ales dacă îi este la îndemână. Partea proastă este că odată munca intelectuală terminată, extra-caloriile nu sunt stocate de creier, ci merg acolo unde nu vrem, adică în diverse părți ale corpului nostru.

ARTICOLE SIMILARE

Astăzi se deschid restaurantele. Care sunt regulile impuse

Andreea Damian

Un video viral dezvăluie modul bizar în care poți face doza de suc să devină transparentă

Andreea Damian

Smiley nu are o relatie oficiala, insa nu e singur: “Nu m-am calugarit”

Galerie foto cu ANCA ROVENTA, care a murit ciudat / SOC: Cu cine urma sa se marite!

Experimentul inteligent al orașului Barcelona – fără mașini în locuri publice!

realitatea

Cum scăpăm de durerile sindromului premenstrual

realitatea

2 comentarii

Scrie un comentariu