Tabu
Image default
LIFESTYLE

Misterul ciocolatei din sertar

Luna aceasta am mai rezolvat un mister care bântuia redacția. În zilele de dinaintea predării materialelor, adică în deadline, avem o poftă de mâncare extraordinară. Batoane de ciocolată, diverse sendvișuri, comenzi de pizza… Poate îți sună cunoscut. Se pare că persoanele care au o muncă mentală consumă mai multe calorii decât cele care prestează munci fizice. Pare ciudat, știu, dar asta au demonstrat cercetătorii de la Universitatea Laval din Canada.

La experiment au luat parte studenți care au fost împărțiți în 3 grupe. Grupa celor care se odihneau pe un scaun, grupa „cititorilor“, și grupa celor care rezolvau la calculator teste de memorie și atenție. Ei bine, studenții ultimei grupe au consumat cu 253 de calorii mai mult decât ceilalți.

Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că creierul folosește doar glucoză, iar activitatea mentală stimulează consumul acestei substanțe. De fapt, organismul poate să asigure cantitatea extra de glucoză, dar preferă să nu riște și să obțină zahărul de care are nevoie din mâncare, mai ales dacă îi este la îndemână. Partea proastă este că odată munca intelectuală terminată, extra-caloriile nu sunt stocate de creier, ci merg acolo unde nu vrem, adică în diverse părți ale corpului nostru.

ARTICOLE SIMILARE

Drive test Mercedes Benz, 20-21 mai

realitatea

David Beckham şi Sofia Vegara, reclamă sexy pentru Diet Pepsi – VIDEO

realitatea

Bianca Dragusanu, schimbare radicala de look, inainte de nunta

Unde planuiesti sa mergi in primavara aceasta? Site-uri utile pentru planificarea vacantei de Paste

realitatea

Amanta lui Elan Schwarzenberg a ajuns la DNA. Vezi pentru ce este anchetata!

Soferita romanca care a innebunit internetul! Conduce la 91 de ani!

2 comentarii

Emil 10 July 2008 at 15:13

Mi se pare cam fortat sa-l introduci pe Heath Ledger la aceasta categorie.
Eu nu cred ca era hetero ci gay toata ziua.Pacat ca s-a dus la aceasta varsta dar oricum nu cred ca ar mai fi avut roluri dupa Brokeback Mountain la
Hollywood.Ultimul film pe care l-am vazut cu el a fost Four Feathers si nu mi s-a parut masculin deloc.Daca nu s-ar fi sinucis cred ca ar fi facut un outting de senzatie.

Răspunde
andra 1 August 2011 at 21:52

nush unde sa gasesc jocul dar poate ma ajutati voi va dau id-u meu:alex_kung_fu

Răspunde

Scrie un comentariu