Home > beauty > Mituri false despre păr pe care multe femei le cred

Mituri false despre păr pe care multe femei le cred

păr

Încă din copilărie ni se spune că spălarea frecventă a părului strică părul, iar îngrijirea potrivită poate face minuni pentru volum. Multe dintre lucrurile pe care le-am tot auzit nu sunt însă adevărate. Iată câteva dintre cele mai populare mituri despre păr și adevărul din spatele lor.

Cu cât părul este mai murdar, cu atât mai repede va crește.

Părul este mai sănătos doar atunci când e curat. Evitați să spălați scalpul cu fermitate, pentru a nu deteriora foliculul firului de păr.

Dacă rupi un fir de păr alb, în locul lui vor crește mai multe fire de păr

Stiliștii cred că acest obicei nu face decât să deterioreze foliculii firelor de păr și scalpul. Smulsul firelor albe de păr poate duce la foliculită sau o creștere ciudată a noului fir de păr.

Ar trebui să vă spălați părul în fiecare zi cu șampon

Nu exgaerați cu spălatul părului, deoarece puteți provoca o supraproducție de sebuum. Prin șamponare excesivă, părul va deveni mai fragil și vă veți alege cu o mâncărime la nivelul scalpului. Folosiți produse de îngrijire a părului pe bază de ulei de jojoba, care ajută la reglarea producției de sebuum.

Părul crește mai repede dacă îi tăiem vârfurile

Deși se recomandă să ne tundem la fiecare 4-6 săptămâni pentru a ajuta părul să crească mai repede, această recomandare nu funcționează întotdeauna. Prin vizite regulate la salon pentru a vă lua din vârfuri nu faceți decât să aruncați banii pe fereastră. E suficient să vă tundeți de 3 ori pe an.

Șampoanele nu mai funcționează după o perioadă

Acest mit provine din ideea că părul se va obișnui cu un anumit produs. Dar există puține dovezi care să confirme acest lucru. Schimbarea

Uleiurile naturale sunt bune pentru părul tău

Contrar credinței populare, cele mai multe ingrediente alimentare (cum ar fi ulei de avocado, ulei de nucă de cocos și miere) nu sunt capabile să penetreze firul de păr suficient de adânc pentru a vedea îmbunătățiri de durată. În plus, ele pot lăsa un reziduu lipiciosă și îngreunează firul de păr.

Cu cât periați părul mai mult, cu atât mai sănătos va fi

Nu e nevoie să vă periați părul de 100 pe zi pentru ca acesta să fie sănătos. De fapt, periajul excesiv poate face mai mult rău decât bine pentru că poate afecta structura părului tău.

Dacă îți usuci părul cu uscătorul de păr îl distrugi

Un studiu a constatat că folosirea unui uscător de păr de la o distanță și temperatură potrivită poate provoca mai puține daune decât uscarea părului în mod natural. Știința este destul de simplă: când părul intră în contact cu apa, se umflă. Cu cât acesta rămâne așa mai mult timp, cu atât mai multă presiune se pune pe proteinele delicate care alcătuiesc părul.

Dacă te bagi la somn cu părul umed previi deteriorarea lui

Acest obicei poate afecta firul de păr. Prin frecarea cu perna, părul va deveni aspru și uscat.

Dacă vă clătiți părul cu apă rece va deveni mai strălucitor

Apa rece nu are nicio legătură cu aspectul lucios al părului. De fapt, apa caldă va reda părului strălucire, deoarece curăță murdăria. Clătirea cu apă rece a părului va închide porii de pe scalp.

 

Scapă definitiv de mătreață cu aceste remedii naturale

 

Articole asemanatoare
părul
14 moduri prin care să-ți „convingi” părul să crească mai repede și mai mult
păr
De ce modul în care îți speli părul îți afectează stilul
Julia Roberts
Ingredientul-minune pe care îl folosește Julia Roberts pentru a avea un păr mătăsos
părul
Cum să îți îndrepți părul fără să îl deteriorezi

Comenteaza acest articol

Mituri false despre păr pe care multe femei le cred

by Andreea Damian   2 min
0