Home > Lifestyle > Mâncarea nesănătoasă, fumatul și sedentarismul provoacă dureri de cap

Mâncarea nesănătoasă, fumatul și sedentarismul provoacă dureri de cap

Tinerii supraponderali, cei care fac puțină mișcare și cei care fumează au de 3,4 ori mai multe dureri de cap decât cei cu un stil de viață sănătos. 55% dintre tinerii care însumau toți cei trei factori negativi enumerați mai sus au recunoscut că au dureri frecvente de cap. Procentul este de două ori mai mic în rândul tinerilor cu un stil de viață sănătos.

Cei cu doi factori negativi au de aproape două ori mai multe dureri de cap. De asemenea, probabilitatea apariției durerilor de cap este cu 40%-50% mai mare la supraponderali și fumători, iar cei care nu practică niciun sport măcar de două ori pe săptămână au șansele de a-i durea capul cu 20% mai mari.

Studiul a fost făcut în Danemarca pe 5.847 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani. Unul dintre cercetătorii care s-a ocupat de acest studiu a declarat: "Tratamentul și prevenirea durerilor de cap ar trebui făcute cu ajutorul sportului, a mâncării sănătoase și a încercării de a renunța la fumat! Acest studiu este un pas vital în combaterea durerilor de cap prin înțelegerea faptului că acestea depind de un stil de viață sănătos!".

Articole asemanatoare
sport
5 lucruri de care să ţii cont dacă faci sport acasă (P)
Simți că amorțești în fața televizorului? Iată câteva mișcări care să te destindă!
fumat
Fumătorii contaminează locurile publice. Cât de dăunător e fumatul „la mâna a treia”
fumat
Niciodată nu este prea târziu să renunți la fumat. Descoperirea uimitoare a cercetătorilor

Comenteaza acest articol

Mâncarea nesănătoasă, fumatul și sedentarismul provoacă dureri de cap

by realitatea   1 min
0