Home > Lifestyle > Mâncarea nesănătoasă, fumatul și sedentarismul provoacă dureri de cap

Mâncarea nesănătoasă, fumatul și sedentarismul provoacă dureri de cap

Tinerii supraponderali, cei care fac puțină mișcare și cei care fumează au de 3,4 ori mai multe dureri de cap decât cei cu un stil de viață sănătos. 55% dintre tinerii care însumau toți cei trei factori negativi enumerați mai sus au recunoscut că au dureri frecvente de cap. Procentul este de două ori mai mic în rândul tinerilor cu un stil de viață sănătos.

Cei cu doi factori negativi au de aproape două ori mai multe dureri de cap. De asemenea, probabilitatea apariției durerilor de cap este cu 40%-50% mai mare la supraponderali și fumători, iar cei care nu practică niciun sport măcar de două ori pe săptămână au șansele de a-i durea capul cu 20% mai mari.

Studiul a fost făcut în Danemarca pe 5.847 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani. Unul dintre cercetătorii care s-a ocupat de acest studiu a declarat: "Tratamentul și prevenirea durerilor de cap ar trebui făcute cu ajutorul sportului, a mâncării sănătoase și a încercării de a renunța la fumat! Acest studiu este un pas vital în combaterea durerilor de cap prin înțelegerea faptului că acestea depind de un stil de viață sănătos!".

Articole asemanatoare
Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mentală prin fitness
adolescenți
OMS trage un semnal de alarmă: Peste 80% dintre adolescenți sunt sedentari
depresie
Fumatul poate creşte riscul de depresie şi schizofrenie
Grecia
O insulă din Grecia devine primul loc din lume care interzice fumatul

Comenteaza acest articol

Mâncarea nesănătoasă, fumatul și sedentarismul provoacă dureri de cap

by realitatea   1 min
0