Tabu
Image default
CULTURE Slider

MNLR ⎪ Memoria obiectelor mici și mari pe înțelesul tuturor

La finele anului trecut, Muzeul Național al Literaturii Române a lansat, în mediul online, o inițiativă culturală deosebită. Intitulat „Memoria obiectelor mici și mari pe înțelesul tuturor”, proiectul digital prezintă poveștile obiectelor de patrimoniu aflate în cele cinci case memoriale administrate de MNLR.

Conceput ca un serial documentar care s-a încadra perfect în grila de programe a ARTE TV, Memoria obiectelor mici și mari pe înțelesul tuturor este una dintre puținele inițiative culturale fascinante atât prin formă, cât și prin conținut și desfășurate doar în mediul online. 

Este o ocazie unică de a vă întâlni cu personalități culturale de marcă ale prezentului precum Simona Popescu, Alexander Hausvater, Ioana Pârvulescu sau Mihaela Dedeoglu. Fiecare din ei relatează cu multă pasiune istoriile ascunse în casele unor importante figuri ale culturii române ca Liviu Rebreanu, Ion Minuescu, Tudor Arghezi sau Anton Pann.

Ceea ce diferențiază proiectul demarat de MNLR în luna decembrie a anului precedent de alte inițiative culturale autohtone este maniera organică în care istoria personală a prezentatorului din fiecare episod se împletește cu istoria spațiului în care se află, trasând o paralelă fină între viața artistică și literară contemporană și consistenta moștenire culturală a trecutului.

Proiectul este prezentat exclusiv într-un format digital pe pagina de Facebook a MNLR. 

Echipa de proiect: Adrian David, muzeograf Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” și Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, Dorothea Nicolescu, muzeograf Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Lelia Spirescu, muzeograf Casa Memorială „George șI Agatha Bacovia”, Mădălina Șchiopu, muzeograf Casa Memorială „Anton Pann”. Imagine: Grigoruț Stoica și Alex Ursu. Coordonator multimedia: Alex Ursu. Proiect coordonat și realizat de Andreea Drăghicescu.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle a înregistrat un record fantastic

Andreea Damian

Leonard Cohen – concert la București, pe 21 septembrie

realitatea

NE-YO – Year Of The Gentleman

realitatea

3 site-uri cu daruri inedite pentru femeia din viata ta

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

„Sadfishing” – un nou trend pe rețelele de socializare care îi vulnerabilizează pe tineri

realitatea

Scrie un comentariu