Tabu
Image default
LIFESTYLE

Mănâncă broccoli, mami, e sănătos

Se pare că nu greșesc când încerc să o conving pe fetița mea să mănânce broccoli.
Cercetătorii de la universitatea Connecticut din Statele Unite au finalizat un studiu care demonstrează că broccoli preparat la abur protejează împotriva bolilor de inimă prin creșterea capacității organismului de a lupta cu celulele bolnave.

Se pare că în broccoli se găsește o concentrație mare de substanțe care ajută la stimularea creșterii nivelului de thioredoxin, proteina care protejează inima.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au măsurat efectele extractului de broccoli preparat la abur, asupra șoarecilor de laborator, timp de o lună. comparativ cu cei care aveau o dietă normală, s-a constatat că s-a îmbunătățit funcționarea inimii și au scăzut accidentele vasculare în condițiile lipsei de oxigen. prin urmare, au descoperit că aceste efecte erau cauzate de producerea de proteine care mențin capacitatea inimii de a funcționa sănătos.

Studii anterioare au demonstrat că persoanele a căror dietă conține broccoli gătit ușor, au un risc scăzut de a dezvolta diverse tipuri de cancer.

ARTICOLE SIMILARE

Jobul de vis. Ești plătit cu 4.500 de dolari pe lună ca să călătorești

Andreea Damian

5 motive pentru a folosi telefonul ca aparat foto de vacanta

realitatea

Zahărul ne face mai iertători

realitatea

Cum a slabit ALINA EREMIA 10 kg!

Catalin Maruta, nervos pe Bianca Dragusanu: “M-a luat de fraier”!

SIMONA HALEP: Cine e barbatul care i-a dat un milion de euro si un Porsche rosu!

Scrie un comentariu