Home > Sex-Relatii > Moartea pasiunii sau moarte de-adevaratelea?

Moartea pasiunii sau moarte de-adevaratelea?

Nu este o veste dintre cele mai placute, dar studiile din ultima vreme arata ca disfunctia erectila este un simptom al problemelor vasculare. Cifrele arata ca jumatate dintre barbatii care au suferit de un atac de cord au avut probleme erectile cu aproximativ trei ani inainte de problemele legate de inima. Si, in conditiile in care se estimeaza ca aproximativ 150 de milioane de barbati din toata lumea sufera de disfunctie erectila, viitorul nu pare luminos.

Explicatia medicala a acestui fapt este ca toate arterele se pot infunda, din diverse cauze, de la colesterol, tensiune mare, fumat, obezitate, diabet, si, pentru ca vasele de sange de la nivelul penisului sunt mici (intre unul si doi milimetri in diametru), sunt afectate mult mai repede decat celelalte vase de sange. Ca urmare, problemele legate de erectie pot sa functioneze chiar ca un semnal de alarma pentru depistarea altor probleme, mult mai grave. Nu ca impactul pe care disfunctia erectila il are asupra relatiilor nu ar fi o problema grava. Conform studiilor, 20% dintre casatorii se sfarsesc din aceasta cauza, ceea ce conduce la depresii care agraveaza starea sanatatii inimii.

De aceea, se pare ca medicamentele din familia Viagra pot sa reduca riscul de accidente vasculare, desi medicii care lucreaza la aceste studii nu s-au pus inca de acord in privinta acestui fapt. Desigur, dupa depistarea problemelor, tratamentele pot imbunatati situatia. Numai ca barbatilor nu le vine usor sa marturiseasca asa ceva. Totusi, medicii insista ca disfunctiile erectile trebuie sa fie discutate in cuplu. In plus, dupa orice astfel de episod nu ar fi o idée rea ca barbatul sa mearga la medicul de familie sa isi verifice nivelul colesterolului si tensiunea. Si, de asemenea, sa isi schimbe stilul de viata, prin sport, renuntare la fumat si o dieta echilibrata.     
 


Loading...

4 Responses

  1. Ion

    Potenta poate sa se imbunatateasca si daca luam unele alimente ori bauturi care se gasesc in gospodarie. Ma refer aici la telina, vin, ciocolata neagra.

  2. Florentin

    Eu cu branca ursului am facut treaba. Mai iau si un pahar de vin rosu cu 2–30 de minute inainte de actul sexual si treaba merge brici.

  3. Dinu

    Disfunctia erectila e o problema extrem de grava intr-un cuplu din pricina faptului ca loveste in 2 persoane deodata. Din aceasta cauza atunci cand un partener din cuplu are astfel de probleme e bine sa mearga de urgenta la medic pentru a nu-l afecta si pe celalalt.

Comenteaza acest articol

Moartea pasiunii sau moarte de-adevaratelea?

by realitatea   1 min
4