Home > Agenda > MOMA il celebreaza pe Tim Burton?

MOMA il celebreaza pe Tim Burton?

De pe 22 noiembrie pana pe 26 aprilie, MOMA (Muzeul de Arta Moderna din New York) gazduieste o expozitie retrospectiva extraordinara Tim Burton. Evenimentul care sarbatoreste cariera de pana acum a lui Burton va consta intr-o serie de filme si de alte lucrari vizuale care ilustreaza munca lui Burton ca si regizor, producator, scriitor, dar si fotograf si ilustrator.

Cel mai interesant fapt despre aceasta expozitie este ca pasionatii filmelor lui Burton vor avea ocazia sa vada filme care nu au aparut nicaieri pana acum, desene din copilaria artistului, schite generate in timpul filmarilor pentru diferite proiecte, lucrari care nu au fost finalizate. Desene, picturi, story-board-uri, filmulete, marionete , machete, elemente de decor, caiete de schite si comics-uri, toata vor fi expuse la MOMA pe parcursul celor cinci luni de expozitie.

Filmele lui Burton, printre care se numara Vincent, Pee-Wee’s Big Adventure, Beetlejuice, Batman, Edward Scissorhands, Batman Returns, The Nightmare before Christmas, Ed Wood, Mars Attacks!, Sleepy Hollow, Big Fish, Corpse Bride, Charlie and the Chocolate Factory si Sweeny Todd sunt reprezentate, toate, in diverse moduri in expozitie. La fel si proiectele lui de ilustratie The Melacholy Death of Oyster Boy (tradus recent si in limba romana) si Stainboy.

Expozitia este organizata de catre Ron Magliozzi si Jenny He impreuna cu Rajendra Roy, si va include si tur privat, inainte de deschidere si o cina gazduita de Helena Bonham Carter, Johnny Depp, Robert A. Iger and Willow Bay si David and Julia Koch. Asa ca, daca ai norocul sa te afli la New York in iarna asta, nu rata evenimentul.

Articole asemanatoare
Vedete nascute pe 25 august!
Run, Lolita, Run!
Abraham Lincoln Basic Version
JOHNNY DEPP e un vampir retro indragostit de Eva Green (VIDEO)

Comenteaza acest articol

MOMA il celebreaza pe Tim Burton?

by realitatea   1 min
0