Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Momente de cumpănă pentru Draga Olteanu Matei

Actrița Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, potrivit Mediafax.

Medicii au reușit să o stabilizeze pe marea actriță, în vârstă de 87 de ani. Aceasta a comunicat cu echipa medicală, după ce i s-a făcut o transfuzie din cauza unei hemoragii. Se speră într-o evoluție favorabilă.

„A fost evaluată în urgență. S-a început transfuzia de sânge fiind vorba de o hemoragie importanta. Este internată în acest moment în ATI. Este conștientă. Comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția să fie una favorabilă. Doamna are și altă patologie. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine, care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare”, a declarat șefa UPU-SMURD, Diana Cimpoeșu.

Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. În prezent, Draga Olteanu Matei este internată în Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Laureată cu un Premiu Gopo

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune. Actrița a interpretat zeci de roluri memorabile în film, teatru şi televiziune, între care „Cucoana Chiriţa” (regia – Mircea Drăgan, 1986), „Ilustrate cu flori de câmp” (regia – Andrei Blaier, 1974), „Nea Mărin Miliardar” (regia – Sergiu Nicolaescu, 1979) sau „Buletin de Bucureşti” (regia – Virgil Calotescu, 1982).

A debutat în film cu un rol în lungmetrajul „Blanca” (1955), regizat de Mihai Iacob şi Constantin Neagu, în distribuţia căruia se regăseau, printre alţii, Amza Pellea şi Silvia Popovici. Alături de aceştia doi, dar şi de actori precum Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Ştefan Iordache, Victor Rebengiuc sau Tamara Buciuceanu-Botez, Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai importante personalităţi ale generaţiei sale de actori.

În 2003, a fost declarată cea mai iubită actriță la o gală organizată de TVR și PTWB (Prime Time World Broadcast). După pensionarea de la Teatrul Naţional din Bucureşti, în 2007, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ, unde şi-a înfiinţat propria companie – „Teatrul Vostru” – primul teatru particular din România cu actori neprofesionişti, însă acesta şi-a întrerupt activitatea din cauza stării de sănătate a actriţei. În 2010, întreaga carieră i-a fost răsplătită cu un trofeu Gopo.

ARTICOLE SIMILARE

Gestul extrem al unei actrițe! S-a fotografiat cu un câine mort în brațe

Andreea Damian

Bătaie de joc pe bani publici! Cum arată spaţiile de joacă din sectorul 5 după „reabilitarea” de 54 mil. €

Andreea Damian

7 smoothie-uri perfecte pentru sezonul primavara-vara

realitatea

Sore a fost pictată pe față de fiica ei în izolare

Tabu Tabu

Secretele costumelor din „The Crown”

Ciocîrlan

Interviu Exclusiv! Randi a pierdut o vacanță exotică în Thailanda din cauza CoVid19

Tabu Tabu

Scrie un comentariu