Tabu
Image default
CULTURE Slider

Mon Cabaret Noir de Răzvan Mazilu [ expoziție foto ]

Între 15 februarie și 14 martie 2021, pasionații de fotografie și dans vor putea explora, la Galeriea creart din București, expoziția „Mon Cabaret Noir”, concepută după spectacolul cu același nume al coregrafului Răzvan Mazilu. 

Fotografiile realizate de Mihaela Tulea, Florin Bondrilă și Dragoș Toader, care pornesc de la surprinderea unor momente din spectacolul de cabaret burlesc semnat de Răzvan Mazilu și intitulat Mon Cabaret Noir, vor face parte dintr-o expoziție prezentată la Galeria creart din București, în perioada 15 februarie — 14 martie 2021. 

Mon Cabaret Noir este un demers unic, complex și emoționant. Pornește de la povestea Anitei Berber, dansatoare, coregrafă, actriță și fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului. Deloc cunoscută la noi, a fost o personalitate avangardistă, rebelă și excentrică, cu un destin demn de un scenariu de film.

Cu ocazia premierei producției-eveniment Maria de Buenos Aires, un spectacol de Răzvan Mazilu, pe muzica lui Astor Piazzolla, înainte de a intra în spațiul Teatrelli și în atmosfera poetică a orașului Buenos Aires de la începutul secolului al XX-lea, Galeria creart vă invită în universul altui spectacol de excepție semnat de Răzvan Mazilu și, totodată, în lumea cabaretului berlinez din anii 1920, acolo unde nimic nu este prea bizar și totul este permis…

Mon Cabaret Noir provoacă prin erotism și sondează părțile întunecate ale personalității noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aș putea spune că este o pledoarie pentru libertatea ființei, o ființă scuturată de toate prejudecățile și toate regulile pe care societatea le impune. Este foarte bine documentat și, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele și ideile din spectacol ating niște corzi neștiute sau uitate din sensibilitatea spectatorilor. 

 Răzvan Mazilu, coregraf 

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Premiera : „Straina”, ecranizarea bestsellerului international, pe AXN White

GRADINA ZOOLOGICA cu oameni? Proiect controversat

Egiptenii au inventat albastrul / Istoria fabuloasă a acestei culori

Ciocîrlan

Blackpink e prima trupă K-pop care s-a alăturat clubului celor cu miliarde de vizualizări pe YouTube

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu