Home > Agenda > stiri > Monsters of Rock: Liţă Chiţălău

Monsters of Rock: Liţă Chiţălău

Pe 28 august, Piaţa Constituţiei va găzdui un eveniment de mare marcă şi rafinament: showul muzical-vizual The Wall, al fondatorului trupei Pink Floyd, Roger Waters.

Albumul-concept epic The Wall, al unsprezecelea album al părinţilor muzicii psihedelice, este considerat unul dintre reperele fundamentale ale carierei lor. Creaţie care reflecta într-un mod foarte viu angoasele şi traumele generaţiei de copii de după cel de-al doilea război mondial, atacul la adresa sistemului şcolar depăşit şi apăsător, anihilant pentru personalitatea elevului, o analiză a bullyingului şcolar şi a dădăcelii materne, The Wall rămâne unul dintre cele mai etern-valabile şi actuale creaţii din istoria muzicii.

Showul The Wall, “traducerea” scenică a vestitului album, este unul dintre cele mai complexe şi mai ambiţioase proiecte rock create vreodată. De la prestaţia live a lui Waters cu ocazia căderii Zidului din Berlin, în 1990, albumul The Wall n-a mai fost interpretat în întregime niciodată. Până în momentul punerii în scenă a acestui spectacol apoteotic, care reprezintă nu doar o modalitate de teatralizare, să zic aşa, a albumului, dar şi o explorare în profunzime a tuturor simbolurilor prezente în fiecare dintre cântece, prin intermediul unor visuals ingenios întreţesute cu showul live.

OK, sunt ambiguă în mod intenţionat, pentru că nu vreau să dau spoilere. Cert e că merită să vedeţi spectacolul. E o experienţă memorabilă, care îmbină grandiosul cu elementele profund personale şi critica socială cu creativitatea multiartistică definitorie pentru Waters. Tot ce vă pot spune e că veţi fi bombardaţi. La propriu.

Articole asemanatoare
Black Friday Love – iubirea in vremea supermarketului!
Ultimul weekend pe Strada BT: distractie si numeroase surprize!
CELEBRITATI NASCUTE PE 6 MARTIE!
Amadeus, tinute elegante si muzica pentru toate gusturile

Loading...

Comenteaza acest articol

Monsters of Rock: Liţă Chiţălău

by   1 min
0