Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Motivatia, autoeducarea si dorinta de autodepasire

Viata ne poarta pe diferite cai. Ne aduce in culmea fericirii si ne invata despre durere. E armonie si dezordine in acelasi timp. Treaba noastra e sa o traim. Sa gasim motivatia ce ne indreapta spre a depasi tot ce intalnim greu in drumul nostru, ne indreapta spre autodepasire. Pentru a valsa pe pasii succesului, motivatia e esentiala. Si totusi… motivatia se invata?

motivatia-autoeducarea-si-dorinta-de-autodepasire1Ce este motivatia?

E un amalgam de aspiratii, de dorinte adanc inradacinate si puterea de a depasi orice impediment lansat de catre viata in drumul tau. Motivatia inseamna armonizarea cu tot ce te inconjoara, credinta ca poti invinge si, in mod deosebit, dorinta de a fi invingator.

Motivatia tine de autoeducare?

Dorinta de autodepasire se afla adanc inradacinata in mentalitatea actuala. Omul propulsat in cotidian isi doreste azi o performanta vizibila fata de ziua de ieri. Omul de azi isi doreste situarea pe o treapta mai inalta, isi doreste respectul si notorietatea. Se descopera in fiecare zi si invata noi moduri de a accede pe treapta profesionala… isi cauta motivatia constant. Se autoeduca pentru atingerea idealului. Se motiveaza!

Cum iti pastrezi motivatia in momente de deznadejde?

Odata cu urcarea treptelor ce duc spre succes, apare si insuccesul la fiecare treapta cu care pasul tau intra in contact. Insuccesul este inevitabil in drumul spre ideal. Multi sportivi cunosc sudoarea si multele intalniri cu esecul pe drumul spre tot ceea ce inseamna succes si, desi renuntarea pare cea mai usoara cale, dorinta ii intareste, motivatia le deschide calea. Insuccesul devine o experienta, iar reluarea totului de la capat devine mai usor de suportat, mentalitatea de invingator revine si totul devine mai usor. Invata din greseli prin fiecare esec. Pentru a te mentine motivat primul pas consta in inlaturarea tuturor lucrurilor negative care te tin in loc si substituirea acestora cu altele bune. Gandurile pozitive ne imping spre succes.

motivatia-autoeducarea-si-dorinta-de-autodepasire2Banii sunt o sursa de motivatie?

Banii constituie o importanta sursa de motivatie, insa asta doar la nevoile primare. Daca un om nu castiga suficient de mult incat sa nu-si mai puna problema zilei de maine, motivatia lui scade treptat. Acest fapt este vizibil in tot ceea ce se intampla in sistemul de sanatate din Romania: doctorii sunt atat de prost platiti, incat inceteaza sa-si mai practice profesia cu dedicare.

Adevarata motivatie trece de barierele nevoilor primare. Adevarata motivatie este cea interna. Dorinta de a depasi provocari, de a construi oportunitati, dorinta de autodepasire!

ARTICOLE SIMILARE

Evanescence revine cu un nou album

Andreea Damian

Samsung a lansat Gear 2 si Gear 2 Neo

Socant! ANDREEA BALAN: De ce a vrut sa se sinucida!

realitatea

Sean Penn a anunțat sfârșitul: renunță la actorie. Motivul este incredibil

Andreea Damian

Fratele lui Nicki Minaj, condamnat la închisoare pe viață. Este acuzat de fapte îngrozitoare

Andreea Damian

Uite CÂT de FRUMOASĂ era MAMA Antoniei când era TÂNĂRĂ

Scrie un comentariu