Home > Lifestyle > Motivul neașteptat pentru care e bine să dormim cu picioarele dezvelite

Motivul neașteptat pentru care e bine să dormim cu picioarele dezvelite

picioarele

Ce te face să dormi mai bine și mai mult? Își dezvelești picioarele. Pare surprinzător, dar evităm astfel supraîncălzirea și avem parte de un somn odihnitor.

Este greșit, potrivit specialiștilor, să dormim înfofoliți din cap până în picioare. Acest obicei greșit nu este soluția pentru un somn liniștit. E suficient să dezvelim un picior, pentru ca temperatura corporală să se regleze. În timpul somnului, organismul tinde să aibă o temperatură corporală mai scăzută, iar așternutul nu va face decât să ne supraîncălzim. Numeroase afecțiuni, inclusiv tulburările tiroidiene, fac dificilă reglarea temperaturii corporale, creându-ne disconfort din cauza transpirației.

Potrivit Asociației Americane a Somnului, calitatea somnului crește dacă ai cel puțin un picior dezvelit, pentru că deși acesta este un reflex natural al organismului, se poate tranforma într-un remediu foarte bun împotriva insomniei.

Obiceiul de a ține picioarele dezvelite este o metodă deosebit de eficientă de reglare a temperaturii corporale, care vă poate menține mai sănătos pe termen lung.

Când piciorul este afară, ai parte de un somn mai bun, deoarece temperatura corpului se normalizează și piciorul ieșit răcorește corpul atunci când în cameră este de fapt prea cald pentru a adormi. Așadar, atât temperatura exterioara cât și cea a corpului contează foarte mult când vine vorba despre cantitatea și calitatea somnului, astfel încât cu cât mai mică este temperatura corpului cu atât mai adânc este somnul.

Secretul pentru un somn perfect se află în talpă, unde există o conexiune care leagă artera principală de vene și reglează temperatura.

Pe de altă parte, temperatura mare a organismului te va face să te simți mai agitată, pentru că atunci când ești fierbinte poți face multe lucruri, dar nu să dormi cum trebuie.

Articole asemanatoare
metoda 4-7-8
Cum poți adormi în 60 de secunde cu metoda 4-7-8
berea
Berea belgiană vă poate ajuta să combateți obezitatea și să aveți un somn bun
Robotul Somnox care se presupune că te adoarme dar arată ca un copil de-al lui Darth Vader
somn
Puiul de somn în timpul zilei aduce beneficii uriașe inimii

Comenteaza acest articol

Motivul neașteptat pentru care e bine să dormim cu picioarele dezvelite

by Andreea Damian   1 min
0