Home > Health > Motivul pentru care femeile au mâinile mai reci decât bărbații

Motivul pentru care femeile au mâinile mai reci decât bărbații

Te-ai întrebat vreodată de ce femeile tind să aibă mâinile mai reci decât ale partenerilor lor, chiar și când temperaturile de afară nu sunt scăzute? Răspunsul i-a surprins chiar și pe cercetătorii de la Universitatea Cambridge, care au realizat un studiu pentru a stabili de ce mâinile femeilor și copiilor sunt de cele mai multe ori mai reci decât ale bărbaților.

Participanții la studiu au fost rugați să-și introducă mâinile timp de trei minute în gheață. Apoi, cu ajutorul unei camere de termoviziune s-a urmărit în cât timp mâinile se încălzesc.

Rezultatul a fost unul surprinzător: masa musculară este cea care face ca mâinile bărbaților să fie mai calde decât ale femeilor și copiilor. Până acum se credea că nivelul de grăsime este cel care face ca mâinile să fie mai calde.

“E crucial să știm care sunt efectele compoziției corporale asupra temperaturii mâinilor.  De exemplu, femeile și copiii sunt mai puțin susceptibili să aibă o masă musculară mare, în consecință, echipamentul pentru iarnă, cum ar fi mănușile, ar trebui realizat ținând cont de aceste aspecte”, a declarat Stephanie Payne, coordonatoarea studiului.

„Am crezut mereu că grăsimea este cel mai important factor în termoreglare, dar, de fapt, musculatura joacă rolul vital. Corpul este acest sistem uimitor, dinamic, care utilizează mușchii pentru a genera căldură și pentru a menține restul corpului cald, inclusiv mâinile”, a mai spus aceasta, potrivit dailymail.co.uk.

Articole asemanatoare
reguli
Reguli de etichetă modernă pe care orice doamnă trebuie să le cunoască
bianca-dragusanu-alex bodi
Cine ar putea fi rivala Biancăi Drăgușanu după divorț
femei
De ce femeile care rămân singure pentru perioade lungi de timp sunt cele mai fericite
Află mai multe despre Kakeibo: arta japoneză de a economisi bani

Comenteaza acest articol

Motivul pentru care femeile au mâinile mai reci decât bărbații

by Andreea Damian   1 min
0