Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Motivul pentru care japonezii fac o baie fierbinte seara. Efectele sunt nebănuite!

Dacă faceți o baie fierbinte sau un duș înainte de a merge la culcare acest lucru vă poate îmbunătăți somnul, potrivit unor noi cercetări. Și se pare că japonezii au știut asta încă din timpurile străvechi.

În acest articol vă prezentăm care este motivul pentru care japonezii fac o baie fierbinte seara și ce efecte are asupra sănătății noastre.

1.Japonezii au o ceremonie îndelungată atunci când fac baie

Când fac baie, japonezii urmează un ritual special format din mai mulți pași. În primul rând, aceștia intră la duș pentru a spăla tot praful și transpirația și abia după aceea fac o baie lungă. Acestia pot adăuga chiar ceai verde și alte ierburi în apă, care relaxează corpul, curăță pielea și tonifică mintea. De asemenea, japonezii selectează cu atenție temperatura apei, este important să o faceți confortabilă – să nu depășească 40 ° C – deoarece apa prea caldă poate duce la pierderea umidității și la deschiderea porilor.

2. Urmează vechile obiceiuri familiale.

Luxul dușului de dimineață în Japonia, precum și în întreaga lume, nu a devenit disponibil decât în ​​urmă cu puțin timp. În secolul al XIX-lea nu exista apă caldă, încălzire sau instalații sanitare interioare în casele japoneze. Așadar, majoritatea oamenilor au fost nevoiți să fiarbă apă mai întâi pentru a face o baie caldă. Acesta este un proces care consumă foarte mult timp! Așa a persistat obiceiul general de a face baie seara.

3. Adesea vizitează băi publice sau izvoare termale.

Băile publice si izvoarele calde sunt populare în Japonia. Oameni de vârste diferite vin acolo nu numai să se scalde, ci și să se relaxeze și să își petreacă timpul făcând ceva plăcut. Acest lucru îi ajută să se simtă mai bine și chiar să fie mai sănătoși.

4. Nu au timp suficient dimineața.

Aproximativ 4,5 milioane de lucrători cu normă întreagă din Japonia au al doilea loc de muncă, unde lucrează, în medie, între 6 și 14 ore suplimentare în fiecare săptămână. În plus, în Japonia este foarte important să fii punctual. Prin urmare, dimineața, japonezii nu au nici măcar un minut liber.

5.Sunt afectati de climă.

Vara în Japonia este fierbinte și foarte umedă. Majoritatea cetățenilor nu-și folosesc mașinile, dar folosesc în schimb transportul public și simt efectul vremii asupra lor. La sfârșitul zilei nu s-ar simți bine fără un duș lung. Iarna, casele japoneze sunt foarte reci, deoarece majoritatea nu au căldură prin centrală. Ei merg la baie înainte de culcare, pentru a se încălzi cu o baie fierbinte.

ARTICOLE SIMILARE

De Ziua Mondială a TEATRULUI – ODEON te invită la joacă

realitatea

Ce trebuie să știi despre cum slăbesc vedetele după o sarcină

realitatea

Maia Morgenstern, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: La un pas de AVORT

realitatea

Smiley a fost jefuit. Anunțul făcut de artist pe rețelele de socializare

Andreea Damian

Cum să alegeți cele mai bune ghete și cizme de iarnă pentru fiecare ocazie

Tabu Tabu

“Doamna MUSTATA”? Ciudata relatie a ANDREEI BALAN cu KEO – dezvaluiri din familia cantaretei

3 comentarii

Scrie un comentariu