Home > Lifestyle > Motivul pentru care a mers în instanță ca să i se reducă cu 20 de ani vârsta din buletin

Motivul pentru care a mers în instanță ca să i se reducă cu 20 de ani vârsta din buletin

instanță

Un olandez de 69 de ani a solicitat în instanţă să i se reducă cu 20 de ani vârsta din cartea de identitate. Emile Ratelband se consideră „discriminat” în amor şi profesional și dorește ca, în documentele sale oficiale, data naşterii să fie modificată din 11 martie 1949 în 11 martie 1969.

„Mă simt tânăr şi vreau ca acest lucru să fie recunoscut legal, pentru că mă simt abuzat, lezat şi discriminat din cauza vârstei”, a declarat bărbatul, un antreprenor aflat la pensie.

Acesta s-a plâns că nu primeşte niciun mesaj atunci când îşi publică vârsta reală pe site-ul dedicat întâlnirilor amoroase Tinder. Ratelband consideră că vârsta sa este cuprinsă între 40 şi 45 de ani. De aceea s-a adresat unei curți din orașul olandez Arnhem. Ratelband crede, din cauza vârstei sale reale care nu reflecta starea sa emoțională, el se chinuie să-și găsească dragostea dar și un loc de muncă.

„Când am 69 de ani, sunt limitat. Dacă am 49 de ani, atunci pot să cumpăr o casă nouă, să conduc o mașină diferită”, a spus el, pentru The Guardian. „Pot să muncesc mai mult. Când sunt pe Tinder și spun că am 69 de ani, nu primesc un răspuns. Când am 49 de ani, cu fața pe care o am, sunt într-o altă poziție”, a mărturisit olandezul.

El a mai spus că dorește să renunțe la dreptul său la pensie pentru a se asigura că nu există consecințe neprevăzute din cauza schimbării sale de vârstă.

Cu toate acestea, avocatul bărbatului de părere că acest caz este „insolit, nu există jurisprudenţă”. „Şansele de succes sunt infime, dar estimăm că legislaţia trebuie să evolueze”, a mai spus avocatul. O decizie în acest caz va fi luată în maximum o lună.

Articole asemanatoare
Coreea de Sud
Coreea de Sud, țara în care copiii se nasc la vârsta de 1 an
adulți
Cercetătorii au descoperit care e vârsta la care devenim cu adevărat adulți
femeie
Fiecare femeie se transformă, în final, în mama ei. De la ce vârstă începe procesul
copii
Femeile care au mai mulți copii îmbătrânesc mai greu?

Comenteaza acest articol

Motivul pentru care a mers în instanță ca să i se reducă cu 20 de ani vârsta din buletin

by Andreea Damian   1 min
0