Tabu
Image default
HEALTH

Motivul pentru care n-ar trebui să mai arunci coaja de la kiwi

Iubim kiwi pentru gustul său ușor dulce și acidulat și pentru concentratul său de vitamina C. Dar știai că și coaja este plină de multiple beneficii? Așa că n-o mai arunca după ce afli despre ele în rândurile de mai jos!

Dacă pulpa unui kiwi îi încântă pe tineri și pe bătrâni deopotrivă din noiembrie până în mai, coaja sa se găsește adesea în fundul coșurilor de gunoi sau al compostului. Cu toate acestea, oricât de surprinzător ar părea, stratul maro și păros care acoperă acest fruct originar din China este într-adevăr comestibil. Și mai mult, ar fi o adevărată mină de beneficii pentru sănătate. Așadar, pentru a ne umple cu nutrienți, încetăm să curățăm kiwi-ul și mușcăm direct în el cu coajă.

Coaja fructului de kiwi este toxică?

Absolut nu! Dimpotrivă, coaja kiwi-ului ar fi o sursă semnificativă de nutrienți. Singurul dezavantaj: textura sa care nu este plăcută. De aceea este indicat să îndepartezi cât mai multe fire de peri mici înainte de a-l consuma.

Care sunt beneficiile cojii de kiwi?

Coaja kiwi-ului conține cu trei fibre mai mult decât fructul decojit, ceea ce îl face un aliat serios în lupta împotriva constipației. De asemenea, o mare parte din conținutul său de vitamine A, C și E se găsește în peelinguri. Aceste vitamine întăresc sistemul imunitar, stimulează funcțiile neurologice și ne stimulează energia. Coaja fructului kiwi conține o mulțime de flavonoide. Aceste substanțe prezente în mod natural în plante au acțiuni antiinflamatorii, imunostimulatoare și antioxidante semnificative. Ca să nu mai vorbim de conținutul său de omega-3 și potasiu, excelent pentru reglarea sistemului vascular.

Cum să mănânci coaja de kiwi?

Este indicat să spălați fructele, să le uscați și să îndepărtați cât mai multe fire de păr mici. Și dacă kiwi-ul este organic, este și mai bine.

Cum să îndepărtezi perii de pe coaja de kiwi?

La fel ca piersica, kiwi este un fruct păros. Stratul maro care îl acoperă este plin de peri mici. Pentru a-i îndepărta, nu există o soluție miraculoasă. Odată ce kiwi a fost spălat și uscat, pur și simplu frecați coaja acestuia cu o cârpă sau un prosop curat.

ARTICOLE SIMILARE

Philip Morris acuzată de ipocrizie din cauza unei reclame împotriva fumatului clasic

realitatea

De ce mâncăm mai mult decât avem nevoie – e bine să citiți asta acum, de sărbători

realitatea

De ce sa alegem un antrenament de tipul High Intensity Interval Training (H.I.I.T.)?

realitatea

Cele mai originale si ciudate diete folosite de vedete!

realitatea

Studiu: Motivul pentru care guma de mestecat îngraşă

Andreea Damian

Ce riscă Meghan Markle dacă va naște acasă

Andreea Damian

Scrie un comentariu