Home > Lifestyle > Motivul pentru care Prințul William și Kate Middleton nu dețin, de fapt, custodia copiilor

Motivul pentru care Prințul William și Kate Middleton nu dețin, de fapt, custodia copiilor

kate middleton

Prințul William și Kate Middleton sunt părinții fericiți a trei copii minunați – Prințul George, de 5 ani, Prințesa Charlotte, de 3 ani, și Prințul Louis, de 4 luni. Dar Ducii de Cambridge nu au custodie asupra micuților. Cei doi urmează o regulă bizară, în vigoare de 300 de ani. „Suveranul are custodie legală asupra nepoților minori”, spune istoricul regal Marlene Koenig. Deci, legal, Regina Elisabeta a II-a este tutorele celor trei copilași de viță nobilă.

Marlene Koenig a explicat că legea datează de pe vremea Regelui George I. „Asta se întâmplă de pe vremea Regelui George I (la începutul anilor 1700) iar legea nu a fost schimbată nici până astăzi. A făcut asta fiindcă avea o relație foarte proastă cu fiul său, viitorul Rege George al II-lea, așa că s-a instaurat această lege, ca Regele să aibă controlul asupra nepoților săi,” a mai spus Marlene Koenig. „Legea a fost aprobată în 1717 și legiferată din nou în 1772, dar nu a mai fost schimbată de atunci”, a adăugat fondatoarea blogului Royal Musings.

Textul original al legii spune că monarhul trebuie să aibă grijă de „educația și grija” nepotului, „ordine în reședința acestuia”, „numirea guvernatorului și guvernatoarei lui” și aprobarea călătoriei. Până la al șaselea moștenitor în linia de succesiune, Regina trebuie să aprobe și căsătoria.

Această lege s-a aplicat și în cazul Prinților William și Harry când erau minori. Prințul Charles i-a cerut voie Reginei să își ia copii în Scoția. Amintim și episodul când Regina nu a lăsat-o pe Prințesa Diana să își ia copii în Australia, chiar înainte de moartea sa. „Teoretic, aveau nevoie de permisiune pentru călătorii. Regina are ultimul cuvânt asupra deciziilor parentale” mai spune Marlene Koenig.

Nu se știe dacă suverana are custodie și asupra lui copiilor lui Kate Middelton – prinții George, Charlotte și Louis, dacă e străbunica lor. Dar când Prințul Charles va deveni rege, acesta va avea custodie asupra copiilor Ducilor de Cambridge, dar și asupra viitorilor copii ai lui Harry și Meghan. Cu toate acestea, Koenig crede că Charles nu va avea nu le va influența deciziile parentale.

 

Articole asemanatoare
Kate Middleton
Motivul pentru care Kate Middleton poartă mereu o geantă plic
Casa Regală
Casa Regală publică un ghid de bune practici pentru a combate abuzul pe social media
meghan markle
Prințul Charles, scos din minți de Meghan Markle și Kate Middleton
meghan markle
Meghan Markle a cheltuit o avere pe garderobă în 2018 – de șase ori mai mult decât cumnata sa

Comenteaza acest articol

Motivul pentru care Prințul William și Kate Middleton nu dețin, de fapt, custodia copiilor

by Andreea Damian   1 min
0