Tabu
Image default
LIFESTYLE

Multivitaminele cresc riscul apariției cancerului de sân

Un studiu efectuat de un grup de specialiști din Suedia a făcut publică o ipoteză șocantă: Multivitaminele cresc riscul de apariție al cancerului la sân. Acest efect este mult mai puternic în cazul femeilor de vârstele a doua șia treia.

Cercetătorii au declarat că această concluzie nu este una definitivă și că un factor major poate fi și acela că cele mai multe dintre femeile care folosesc astfel de suplimente duc o viață destul de nesănătoasă  în restul timpului. În momentuld e față se fac studii aprofundate pentru a se afla cât de nocive pot fi multivitaminele.

Unul dintre argumentele experților suedezi este faptul că vitaminele cresc densitatea țesutului mamar, fenomen care este propice apariției unei tumori. Calculele indică o creștere de 5% a probabilității dezvoltării unei tumori în cazul femeilor care iau zilnic vitamine. De asemenea, acidul folic, prezent în compoziția celor mai multe multivitamine, crește ritmul de dezvoltare a tumorii dacă este luat în cantități mari.

Studiul a fost făcut pe 35 de mii de femei pe durata a 10 ani, iar rezultatele arată că șansele de a face cancer la sân sunt cu 19 procente mai ridicate în cazul femeilor care iau multivitamine. În calcul au fost luați mult mai mulți factori, printre care fumatul, istoricul familiei, stresul, dar, cu toate acestea, vitaminele par a fi un factor important în creșterea riscului apariției cancerului la sân.   

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Aceste clişee ne dor (9) – Azi, CAINELE – ediţia de designer

Locuri magice in Bucuresti – episodul 6

realitatea

Secretul femeii care a aniversat 111 ani: Bea alcool si a fumat la greu!

Cum arata fosta sotie a lui Viorel Lis

Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

Andreea Damian

Greșeala pe care o faci atunci când gătești omleta

Andreea Damian

Scrie un comentariu