Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Muncă și nano-tranziții: ce înseamnă și cum o poți folosi în avantajul tău

O „nano-tranziție” se referă la o mică pauză între două sarcini. Poate fi un termen nou, dar este destul de învechit. Deci, care este efectul său asupra productivității?

Termenul „nano-tranziție” se referă la tranzițiile foarte mici pe care le facem de la viața de zi cu zi la locul de muncă. Cuvântul a fost inventat recent de profesorul de psihologie Gloria González-Morales cu trei dintre studenții ei, potrivit Quartz.

Profesorul, care predă la Universitatea Claremont din California, și studenții ei au studiat aceste micro-pauze, în special în telemuncă. Aceste pauze pot fi revigorante pentru unii și pot spori productivitatea zilei sau gestionarea vieții, dar pentru alții pot împiedica productivitatea și concentrarea.

În termeni concreți, o „nano-tranziție” corespunde unei scanări rapide a rețelelor sociale între două e-mailuri, unui apel către familie între două interviuri sau punerea unei mașini de rufe la spălat între două sarcini. Acestea sunt practici obișnuite într-o situație cum este telemunca, în care granițele se estompează.

În multe cazuri, aceste micro-pauze în timpul zilei de lucru nu sunt benefice pentru productivitate și chiar pot crește stresul pentru unii angajați. Gloria González-Morales subliniază că pauzele sunt menite să fie plăcute pentru angajat, dar acest lucru necesită ca acestea să fie intenționate.

În telemuncă, cultura pauzelor nu este chiar stabilită. Există întotdeauna sentimentul de lene dacă nu răspundeți imediat la mesajele șefului. De aici vine multiplicarea nano-tranzițiilor? Faceți mai puține pauze lungi, astfel încât să puteți fi mereu disponibil?

ARTICOLE SIMILARE

Celia, insarcinata? Ce a dat-o de gol!

Cele șase beneficii pentru piele ale uleiului de broccoli

Andreea Damian

10 femei celebre care s-au transformat complet după ce și-au schimbat culoarea părului

Andreea Damian

The Guardian face topul celor 10 lucruri de făcut în Cluj-Napoca

Andreea Damian

Trump i-a făcut cadou lui Kim Jong un trailer în stil Hollywood pentru pace

realitatea

[ SUEDIA ] Göteborg Film Festival se mută pe o insulă

Ciocîrlan

Scrie un comentariu