Tabu
CULTURE Slider

Muntele de gunoi din India va fi în curând mai înalt decât Palatul Taj Mahal

gunoi

La fel de înalt ca Turnurile Podului din Londra, muntele de deșeuri de la Ghazipur de lângă New Delhi continuă să crească într-un ritm uimitor. În decurs de un an, acesta va depăși dimensiunile legendarului Taj Mahal, unul dintre cele mai emblematice monumente ale țării.

Poreclit  de localnici „Muntele Everest”, grămada de gunoi măsoară deja 65 de metri înălțime. Anul trecut, Curtea Supremă a Indiei a sugerat ca nişte lumini roșii să fie plasate pe depozitul de deșeuri pentru a avertiza avioanele de pe cer. Observația părea doar pe jumătate sarcastică.

Când depozitul de deșeuri de la Ghazipur a fost inaugurat în 1984, nu aceasta a fost – desigur – intenția (să depășească în înălțime Taj Mahalul). În 2002, depozitul a atins saturația și ar fi trebuit să fie închis. În prezent, cele 21 de milioane de oameni care trăiesc în New Delhi se bazează în principal pe această monstruozitate tot mai mare și pe alte două depozite de deșeuri, toate acestea atingând un volum maxim de cel puțin un deceniu.

„Aproximativ 2.000 de tone de pubele sunt descărcate zilnic în Ghazipur”, a declarat un oficial al municipalității Delhi, sub acoperirea anonimatului. Iar muntele de gunoi crește cu 10 metri în fiecare an, potrivit AFP. Nu numai că este o întindere uriașă de gunoaie, dar și un pericol. În mai multe rânduri, East Delhi Municipal Corporation (EDMC) a încercat să închidă depozitul și nu a reușit.

Anul trecut, precipitațiile puternice au provocat prăbușirea unei părți a dealului, omorând două persoane. Decesele au determinat închiderea depozitului de deșeuri și realizarea unei analize de reabilitare a depozitului de deșeuri de la Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA). După aceste decese, noile descărcări au fost interzise. Dar măsura a durat doar câteva zile, deoarece autoritățile nu au putut găsi un alt loc pentru depozitarea deșeurilor.

Pe măsură ce această structură mișcătoare continuă să crească fără să se ia nicio măsură, riscurile la care sunt expuși localnicii sunt uriașe. Deoarece deșeurile sunt necompactate și expuse, se produce descompunerea aerobă, care generează căldură și metan. Aceasta înseamnă că se pot declanșa ușor incendii, destabilizând în continuare întreaga structură. În timpul analizei depozitelor de deșeuri, cercetătorii au observat, de asemenea, o fisură de tensiune cu o lungime de aproximativ 60 de metri și o lățime de o jumătate de metru, indicând în continuare posibilele defecțiuni ale pantei.

Mai mult, depozitul de deșeuri nu are absolut niciun sistem de etanșare, ceea ce înseamnă că se află direct pe pământ. Gropile de gunoi produc un lichid negru toxic, numit levigat, care se prelinge de-a lungul „muntelui” şi se scurge într-un canal. „Acest miros otrăvit ne face o viață de iad. Oamenii se îmbolnăvesc tot timpul”, spune Puneet Sharma, un rezident local în vârstă de 45 de ani. Un altul, Pradeep Kumar, care locuieşte foarte aproape de muntele de gunoi a luat o decizie: „Voi părăsi acest cartier pentru copiii mei. Am doi copii acasă, unul de opt și celălalt de patru ani. Și ambii se îmbolnăvesc frecvent din cauza poluării”.

ARTICOLE SIMILARE

Noi previziuni pentru ANUL CALULUI in zodiacul chinezesc

Marie Kondo e autoarea unui potop de donații de haine pe care nimeni nu le vrea

realitatea

Doua religii, un singur cuplu, o rezolvare?

realitatea

Jerry Stiller, celebru pentru rolurile din „Seinfeld” și „The King of Queens”, a murit

Andreea Damian

Dakota și Elle Fanning, față în față în cea mai frumoasă provocare din carieră

Andreea Damian

Cineva a inventat pantalonii yoga Patriot SUA cu loc pentru armă – fabricați în China

Dora Constantinovici

2 comentarii

Cristi Dem 12 June 2019 at 8:27

Videoclipul nu se poate viziona , nu este disponibil

Răspunde
Andreea Damian 12 June 2019 at 8:35

Functioneaza. Incercati in alt browser.

Răspunde

Scrie un comentariu