Tabu
Image default
PEOPLE Slider

A murit Carmen Galin, actrița din “Fram, ursul polar!” A câștigat o avere după ce a rămas văduvă

Doliu în lumea teatrului și filmului românesc! Pe 13 martie, cu o zi înainte să împlinească 74 de ani a trecut în lumea drepților actrița Carmen Galin. Această s-a făcut remarcată prin multe filme printre care “Saltimbancii”, “Fram, ursul polar” sau “Ilustrate cu flori de câmp”. Actrița a avut o viață agitată, însă a avut și foarte mare noroc.
Pe 14 martie actrița Carmen Galin trebuia să împlinească 74 de ani dar nu s-a mai întâmplat acest lucru. Nicu Alifantis a anunțat că marea actrița a decedat pe contul sau de socializare. Viaţa particulară a actriței Carmen Galin a fost mai puţîn cunoscută. Actriţa era deja un nume în teatrul şi filmul românesc când şi-a întâlnit marea iubire. „Eram foarte cunoscută când l-am cunoscut pe Dan Piţa.

carmen galin din saltimbancii
carmen galin din saltimbancii

Am făcut o călătorie împreună şi pe urmă nu ne-am mai despărţit niciodată 20 de ani”, povestea actriţa. Carmen Galin a povestit că regimul comunist a contribuit din plin la despărţirea lor. „Regizorii nu aveau voie să-şi promoveze soţiile. Noi, neavând copii, nu puteam pleca împreună în străînătate, pentru că n-aveam ce să lăsăm aici”, detaliază actriţa. Dragostea pentru teatru nu a părăsit-o niciodată. „În fiecare seară, când se face 7 sau 7 şi jumătate, eu sunt gata, sunt pregătită de spectacol. Asta e singurul lucru care nu mi-a trecut”, a spus Carmen Galin. Artista a mai fost căsătorită timp de 18 ani cu milionarul Dan Schneider, decedat în 2013, care i-a lăsat întreaga avere, fiind o vreme foarte norocoasă.

carmen galin
carmen galin

Actrița a debutat în pelicula “K.O,” regizată de Mircea Mureșan în 1968 iar ultimul film în care a jucat a fost în 1994 în “Trenul din zori nu mai oprește aici”. Carmen Galin s-a născut pe 14 Martie 1946 la Iași, fiind recunoscută până în anii ‘ 90 că fiind înzestrată cu un talent specific ei, un talent aparte, o interpreta de teatru și film deosebită. Studentă a profesorului Dinu Negreanu, asist. Vasile Moldovan, face parte din promoția ’67 a “Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale” din București, alături de Irina Mazanitis (actrița la Teatrul “Odeon”), Ilie Gheorghe (actor consacrat la Naționalul din Craiova, remarcat mai ales în spectacolele lui Silviu Purcărete), Sybilla Oarcea, Eusebiu Ștefănescu, Mitică Popescu, Cristina Stamate etc.

scena_din_fram ursul polar
scena_din_fram ursul polar

De la “Diminețile unui Băiat cuminte” /1966, la ” Ilustrate cu Flori de Cîmp” /1974, “Pruncul, Petrolul și Ardelenii “/1981, ” Mere roșii” la “Fram” /1983 și “Campioană “/1990 constat cu surprindere că am văzut-o în toate fimele și am admirat-o pentru ingeniozitatea interpretării sale. Retrasă încă din 1995 din activitate, de pe scenă “Teatrului Național” din București, (din cauza conducerii de atunci), Carmen Galin și-a dedicat garoafă roșie primită alături de diplomă de rigoare, mentorului ei, regretatul Dinu Negreanu spunând: “Știu de la dansul că trebuie să spui cuvintele la urmă, nu teatral, ci cu adevăr. Dintr-o perdea de gânduri recompui textul și te recompui și pe ține”. Din clipă aceea actrița Carmen Galin s-a retras total din viața publică. Modestă, fără a lasă să se știe amănunte despre viață privată, această actrița de un talent deosebit, de o sensibilitate și autencitate proprie rolurilor interpretate, se dedică, din umbră, numai acțiunilor umanitare.

carmen galin a murit
carmen galin a murit

Cât a câștigat la filmările pentru “Fram, ursul polar”?
Invitată la emisiunea „Garantat 100%”, Carmen Galin i-a declarat lui Cătălin Ştefănescu, gazdă producţiei, că pentru rolul lui Frany, din seria „Fram”, unde a jucat alături de Octavian Cotescu, Adrian Vâlcu, Violetă Andrei şi de Gina Patrichi, a încasat exorbitantă sumă de 40.000 de lei (la acea vreme, o Dacie 1300 costă 7.000 de lei). Prima peliculă în care artista a fost distribuită a fost „Saltimbancii”, filmată în 1981, urmată de „Fram”, în 1983, şi de „Un saltimbanc la Polul Nord”, realizată în 1984: „Dar nu prea aveai ce să faci cu banii atunci, nu puteai pleca din ţară, în vacanţe,”, a povestit ea. Ursul polar din cele trei pelicule, realizate de celebra Elisabeta Bostan, fusese adus tocmai din vechiul URSS.

ARTICOLE SIMILARE

Michael Buble a reacționat după ce presa a scris că renunță definitiv la muzică

Andreea Damian

La ce viciu a renunțat Lili Sandu de când e însărcinată?

Tabu Tabu

Roboții pentru sex cu inteligență artificială se vând bine în timpul pandemiei

Andreea Damian

Când vor avea loc festivalurile UNTOLD, NEVERSEA și ELECTRIC CASTLE în 2021

Andreea Damian

Michelle Obama, cea mai frumoasă declarație de dragoste pentru Barack, de ziua lui

Andreea Damian

Mormântul cuplului antic din Harappa și secretele de mii de ani

realitatea

6 comentarii

Sorin 14 March 2020 at 4:29

O actrita frumoasa, sensibila, o voce calda care te invaluia efectiv….Dumnezeu s-o ierte !!

Răspunde
cristina 14 March 2020 at 20:06

Mi-a placut foarte mult Carmen Galin. I-am simtit lipsa din viata teatrala in ultimii ani, nici nu stiu cati. Dumnezeu s-o odihneasca. Insa , vreau sa fac o precizare: o Dacie in vremea aceea nu costa 7000 ci 70.000 de lei. Ori…..aprimit aproape cat o Dacie.

Răspunde
Sorin 14 March 2020 at 4:33

O femeie frumoasa, o actrita speciala, un om sensibil, o voce invaluitoare….Dumnezeu s-o ierte !!

Răspunde
io 14 March 2020 at 5:56

Hello! O Dacie costa 70000lei!!! Cum naiba ati ajuns voi jurnalisti?! Nu aveti niciun fel de repere…

Răspunde
anonim 14 March 2020 at 12:40

azi facea 74 de ani! mare actrita! pacat! mare pacat! ca a luat-o dumnezeu asa de repede! a jucat in multe filme precum secretul lui nemesis! saltimbancii! secretul armei secrete! zambet de soare! ilustrate cu flori de camp! faleze de nisip! bietul ioanide! campioana! iarna bobocilor! diminetile unui baiat cuminte! profetul aurul si ardelenii! drum in penumbra! ana si hotul! tanase scatiu! mere rosii! doar cateva dintre filmele care se dau si astazi la televizor! o voce calda! un corp superb! etc! dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace! era un moft fita la vremea aia! ca actritele care sunt maritate cu regizori! joaca in filmele lor! exemplu fiind ioana dragan cu mircea dragan! tora vasilescu cu mircea daneliuc! asa a fost si carmen galin! cu dan pita! el a considerat-o! actrita fetis! pentru rolurile ciudate excentrice! pe care le juca!

Răspunde
cristina 14 March 2020 at 20:07

Mi-a placut foarte mult Carmen Galin. I-am simtit lipsa din viata teatrala in ultimii ani, nici nu stiu cati. Dumnezeu s-o odihneasca. Insa , vreau sa fac o precizare: o Dacie in vremea aceea nu costa 7000 ci 70.000 de lei. Ori…..aprimit aproape cat o Dacie.

Răspunde

Scrie un comentariu