Home > Agenda > Muse-¦ developeaza noul album

Muse-¦ developeaza noul album

Dupa o pauza de 3 ani, de la mediatizatul Black Holes And Revelations, Muse arunca pe piata 2 dintre piesele noului album, The Resistance. Prima piesa oferita gratis pe net, United States Of Eurasia, pe 21 iulie a provocat deja destule polemici.

Criticile sunt putin impartite. Sunt voci care acuzata amestecul (cica prea mult amestec) de clasic (inspiratie Chopin), muzica de film (Laurence Of Arabia/Maurice Jarre) si rock (trimiterile la Queen sunt mai mult decat evidente). Cu toate astea, piesa are unitate si nu face decat sa mearga pe un drum inceput.

A doua piesa, Uprising, este si primul single. Piesa a fost ascultata integral aseara, pe BBC Radio 1, in emisiunea lui Zane Lowe. Sound-ul este extrem de dens, bazal cu destul de multe pasaje de sintetizatoare. Mat Bellamy (voce/chitara) este in forma, vocea sa este mai apasata decat decat de obicei. Corul de la jumatatea piesei, in care toti striga-n cor “oi” pe un plesnet de toba, este de mare inspiratie si efect. Versurile nu ies din tiparul Muse.

Teoria conspiratiei este la ea acasa la Muse, controlul mintii, drog, apocalipsa. Dar revolutia Muse lasa urma de speranta: “they will not force us/they will stop degrading us/they will not control us/we will be victorious”. Intregul album va fi lansat pe 14 septembrie, iar cei care l-au ascultat deja integral spun ca este sublim. Contine de toate, dar proportiile sunt extrem de bine dramuite.

Asa ca, pe langa lucrarea simfonica in trei parti Exogenesis, albumul are si cantece pop, rifuri extreme de chitara, voci suprapuse, coruri. The Resistance este descris ca fiind cel mai ambitios proiect Muse. Dramatic, catartic, visceral, teatral…

ASCULTA PIESA!

Daca iti place ce-ai citit, atunci intra pe md.fourhooks.com

Articole asemanatoare
Tribut U2, Muse şi Coldplay la Otopeni
Imnul oficial al Jocurilor Olimpice de vară este dat de MUSE
Claudia Schiffer, retro în Muse
Massive Attack… un nou EP

Loading...

Comenteaza acest articol

Muse-¦ developeaza noul album

by realitatea   1 min
0