Tabu
Image default
CULTURE

Muse-¦ developeaza noul album

Dupa o pauza de 3 ani, de la mediatizatul Black Holes And Revelations, Muse arunca pe piata 2 dintre piesele noului album, The Resistance. Prima piesa oferita gratis pe net, United States Of Eurasia, pe 21 iulie a provocat deja destule polemici.

Criticile sunt putin impartite. Sunt voci care acuzata amestecul (cica prea mult amestec) de clasic (inspiratie Chopin), muzica de film (Laurence Of Arabia/Maurice Jarre) si rock (trimiterile la Queen sunt mai mult decat evidente). Cu toate astea, piesa are unitate si nu face decat sa mearga pe un drum inceput.

A doua piesa, Uprising, este si primul single. Piesa a fost ascultata integral aseara, pe BBC Radio 1, in emisiunea lui Zane Lowe. Sound-ul este extrem de dens, bazal cu destul de multe pasaje de sintetizatoare. Mat Bellamy (voce/chitara) este in forma, vocea sa este mai apasata decat decat de obicei. Corul de la jumatatea piesei, in care toti striga-n cor “oi” pe un plesnet de toba, este de mare inspiratie si efect. Versurile nu ies din tiparul Muse.

Teoria conspiratiei este la ea acasa la Muse, controlul mintii, drog, apocalipsa. Dar revolutia Muse lasa urma de speranta: “they will not force us/they will stop degrading us/they will not control us/we will be victorious”. Intregul album va fi lansat pe 14 septembrie, iar cei care l-au ascultat deja integral spun ca este sublim. Contine de toate, dar proportiile sunt extrem de bine dramuite.

Asa ca, pe langa lucrarea simfonica in trei parti Exogenesis, albumul are si cantece pop, rifuri extreme de chitara, voci suprapuse, coruri. The Resistance este descris ca fiind cel mai ambitios proiect Muse. Dramatic, catartic, visceral, teatral…

ASCULTA PIESA!

Daca iti place ce-ai citit, atunci intra pe md.fourhooks.com

ARTICOLE SIMILARE

Ultima sansa sa-ti gasesti un job vara aceasta – afla ce salariu poti avea la primul job!

realitatea

Sărbătoritul zilei de 15 noiembrie

realitatea

Licitație NYC ⎥ Prima ediție a operei lui Platon

Ciocîrlan

Facebook va construi o lume întreagă virtuală care se va numi Orizont (Horizon)

realitatea

Jared Leto va fi vampirul Morbius într-un nou film cu anti-eroi de la Sony

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu