Tabu
lifestyle

MUST SEE: Antalya
De admirat: Yivli Minare, minaretul construit în secolul al XIII-lea, rupt din 1001 de nopți, centru religios musulman și școală de derviși.

 

De încercat: bazarul din zona Yivli Minare, pentru a negocia în stil turcesc și a bea după un ceai fierbinte cu vânzătorul, dovadă a onestității părților și corectitudinii vânzârii.

 

De bifat: hammamul clasic de la Balik Pazam, a cărui arhitectură selgiucidă uimește și azi, cu atât mai mult cu cât este în continuare funcțional și deschis publicului, în zone separate pentru bărbați și femei.

 

De vizitat: Muzeul Antalyei, una din cele mai importante colecții arheologice turcești, cu zone dedicate epocilor istorice. Sala Zeilor este o viziune inedită pentru perioada clasică, elenistă și miceniană, care va fi pe placul adulților, dar și al copiilor.

 

De scris acasă despre: frumusețea cascadelor Duden Selalesi, aflate la nici 10 km de centrul istoric, loc de recreere și relaxare în zilele toride de vară. Excursiile cu vaporul în golful mediteranean al Antalyei nu ratează nici ele acest hotspot turistic.

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

KELLY OSBOURNE a slabit 23 kg si arata superb! 12 FOTO

Ce se va intampla cu casnicia NICOLETEI LUCIU: afla previziunile!

Rob Pattinson s-a aruncat în fața mașinii

realitatea

Scrie un comentariu