Home > Agenda > stiri > MUST SEE: Dubrovnik

MUST SEE: Dubrovnik
De văzut. Palatul rectoral din piața Luza, construit în stil imperial roman și cu influențe de gotic târziu, mărturie a unei istorii tulburi de la 1453 până în prezent. Arcade generoase și curți interioare, dar și portaluri maiestuoase: o bucurie pentru ochiul vizitatorului.

 

 De neratat. Fântâna lui Onofrio, cu cele 16 fațete, o măiestrie de inginerie din secolul al XV-lea, care ajuta la irigații alimentată fiind de cursuri de apă aflate la 20 km distanță.

 

De explorat. Micuța insulă Lokrum, din golful Dubrovnik, unde se spune că în 1192 a naufragiat Richard Inimă de Leu și ale cărei priveliști l-au inspirat pe George Bernard Shaw să exclame: ‚dacă vreți să vedeți raiul pe pământ, trebuie să veniți la Dubrovnik’.

 

De relaxat. Banje și Copacabana, întinderi de nisip fin și cu dotări moderne sunt întotdeauna pline pe durata verii. Pentru amatorii de naturism, plaja de pe insula Lokrum este o destinație foarte cunoscută.

 

De încercat. Palacinke, clătitele cu alune și ciocolată din Dubrovnik sunt mândria locală. Servite de cele mai multe ori cu înghețată, sunt un desert ideal pentru verile toride.

 
 
Articole asemanatoare
14 modele de case diferite care se găsesc în țările din întreaga lume (Partea I)
MUST SEE: Milano
MUST SEE: Cairo
MUST SEE: Eilat

Comenteaza acest articol

MUST SEE: Dubrovnik

by realitatea   1 min
0