Home > Agenda > stiri > MUST SEE: Granada

MUST SEE: Granada

Fondat în secolul V î.e.n. sub forma unei colonii greceşti, orăşelul pe care îl cunoaştem azi sub numele de Granada este un mix cultural aparte, ale cărui influenţe greceşti, romane, vizigote, arabe şi continental europene se îmbină armonios. Un oraş universitar preferat de tinerii spanioli pentru oportunităţi de studiu şi o viaţă de noapte foarte activă, Granada este totodată unul din cele mai pitoreşti oraşe spaniole.

De neratat. Alhambra, citadela maură care a prins formă în secolele XIII-XV este şi astăzi un loc de pelerinaj: atât pentru cei interesaţi de cultura arabă europeană, cât şi pentru turişti. Considerată una din relicvele cele mai bine conservate şi fastuoase ale dinastiei Nasrid.

De încercat. O plimbare prin piaţa San Nicolas, al cărei mirador permite cea mai frumoasă perspectivă panoramică asupra oraşului, care cuprinde Alhambra şi munţii Sierra Nevada, totul într- o atmosferă parcă ruptă dintr-un film istoric.

De scris acasă. Despre Paseo de los Tristes, literal ‘promenada celor trişti‘, numită astfel deoarece este pe drumul pe care cortegiile funerare îl făceau şi fac în drum spre cimitir. Simplitatea pieţei este una din puţinele ocazii de a vedea o mostră nealterată de viaţă andaluză tipică şi pitorească.

De vizitat. La Huerta de San Vincente, casa de vară a scriitorului Federico García Lorca, o aşezare tipică andaluză, în care veţi găsi un muzeu dedicat lui Lorca şi ocazia de a petrece câteva ore într-o grădină de vară tipică pentru începutul secolului XX.

De gustat. Pescaito frito (varietăţi de peşte prăjit) este mândria locală, urmat de vinurile de Jerez şi de o abundentă bucătărie a deserturilor bazate pe migdale şi miere. Mâncarea este la loc de cinste în Andaluzia, iar restaurantele de familie oferă o atmosferă primitoare şi nimeni nu pleacă până nu a mâncat tot din farfurie.


Comenteaza acest articol

MUST SEE: Granada

by realitatea   1 min
0