Home > Agenda > stiri > MUST SEE: Helsinki

MUST SEE: Helsinki

De neratat. Vanha Kauppahalli este o piață acoperită construită în 1888. Pitorescului artei locale i se alătură standurile insolite cu mâncăruri și produse agroalimentare tipice nordului, iar larma vânzătorilor și clienților este un spectacol unic.

 

De relaxat. Bulevardul Esplanadi este visul oricărui oraș: larg și amenajat ca o grădină, destinat pietonilor, cu atracții care apar la fiecare pas. De la mimi la chioșcuri care servesc inedite feluri de mâncare take-away din somon sau carne de ren și elan, pe Esplanadi găsești de la divertisment la relaxare tot ce îți poți dori. Nu e de mirare că locuitorul tipic din Helsinki trece minim de două ori pe săptămână pe Esplanadi.

 

De distrat. În parcul Linnanmaki, unul din cele mai interesante parcuri de distracții din Europa. Jocurilor și traseelor tipice dintr-un parc de distracții li se adaugă un parc maritim și un cinematograf imens. Organizatorii programelor speciale pentru copii recomandă să vă rezervați minim o zi completă pentru a vizita întregul parc.

 

De admirat. Colecțiile Muzeului Național de Artă, care aduna de la artefacte medievale la ultimul album HIM, dovadă a admirației finlandezilor pentru orice formă de cultură. Muzeul e recomandat tuturor celor care doresc să afle mai multe despre o cultură puțin cunoscută, dar foarte fascinantă.


Comenteaza acest articol

MUST SEE: Helsinki

by realitatea   1 min
0