Tabu
lifestyle

MUST SEE: Koln

De neratat. Domul din Köln este poate cel mai cunoscut simbol al orașului. Construcția sa a început în secolul al XIII-lea și este catedrala cu cea mai amplă fațadă din întreaga lume. Construit în stil gotic, domul este totodată una din puținele clădiri istorice din Köln care a supraviețuit bombardamentelor din cel de-al doilea război mondial.

 

De vizitat. Casa 4711 este un reper pentru toți împătimiții parfumurilor. Celebra marcă a celor de la Mäurer & Wirtz poartă numele casei în care a fost creată, pe vremea în care casele nu aveau adresă, ci doar un număr. Colonia (sau eau de Cologne), care își are orignile în Köln, a fost mai întâi apă medicinală, abia apoi fiind folosită ca parfum. Azi, casa 4711 este un muzeu drăguț și totodată un magazin din care puteți cumpăra produsele originale Mäurer & Wirtz.

 

De plimbat. Prin centrul vechi, unde veți găsi pe lângă clădiri medievale bine întreținute mall-uri moderne. E o ocazie perfectă pentru a lua vaporul din docul Kölnului, călătoriile pe Rin fiind o vizită pe fast-forward a întregului centru istoric.

 

De încercat. Kölsch, berea tradițională locală servită la pahare înalte de 20cl, este produsă actualmente în 14 berării locale, toate respectând legea purității berii din Germania. Kölsch-ul de Sion este cel mai cunoscut și apreciat.

 

De povestit acasă. Muzeul Muștarului și Muzeul Ciocolatei sunt două prezențe inedite pe harta Kölnului. Vizitele la aceste muzee sunt adevărate lecții culinare, istorice și de nutriționism, virtuțile muștarului și ciocolatei în dietă și wellness nefiind exploatate în întregime nici în zilele noastre.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Uite pe ce suma fabuloasa vrea sa-si vanda Bianca Dragusanu nunta la televiziuni!

TOP 10 celebrițăți posesoare de câini

realitatea

Câștigătorii premiilor Oscar 2010

realitatea

Scrie un comentariu